Septembrie 21, 2019

Internet

Diferentele dintre internetul E, 3G, 4G si LTE de pe dispozitivele mobile

Clasificarea tipurilor de conexiuni wireless

 

În ordinea crescătoare a vitezei de transfer de date există următoarele tipuri de conexiuni wireless:

 GPRS

GPRS (General Packet Radio Service) este un standard care este folosit pentru a oferi o viteza mai mare de date prin rețeaua GSM. Este doar o extensie la tehnologia mai veche GSM pentru a câștiga viteză mai mare. Multimedia Messaging System sau MMS este caracteristica a GPRS-ului. Acesta a permis utilizatorilor sa trimita clipuri video, imagini sau clipuri audio reciproc la fel ca mesajele text.

GPRS ofera o rată de biți mare (până la 171kb/s)

EDGE sau 2G (E)

EDGE este un standard pentru Enhanced Data Rate pentru GSM Evolution. Aceasta tehnologie a fost numita ca Enhanced GPRS, fiind o tehnologie care utilizează același echipament ca și GSM cu doar câteva modificări minore pentru a oferi viteze mai mari de date și este adesea considerat, un pas spre 3G, astfel este numit 2.5G.

3G

3G oferă multe caracteristici, cum ar fi: apeluri video și aplicații de televiziune din cauza vitezei 3G, care a început la 384kbps și în viteze DSL. Dezvoltarea în continuare pe tehnologii 3G au creat o rata de transfer date mai rapida ajungând la 3,6 și chiar 7,2 Mbps.

HSDPA (H).

HSDPA (High Speed ​​Downlink Packet Access) este cunoscută sub numele de 3,5 G, deoarece oferă o actualizare substanțială a setului de caracteristici a WCDMA-ului, dar îmbunătățește viteza de transmitere a datelor pentru a îmbunătăți aceste servicii.
HSDPA a permis viteze de peste 384 kbps, cele mai notabile sunt de 3,6 Mbps si 7,2 Mbps.

HSDPA+ (H+) sau 4G.

4G este noua generatie de transfer date pe telefonia mobila ajungand la 100 megabiti/secunda.

tehnologii conexiune internet mobile

LTE

LTE. Viteză de 4G care suportă video streaming HD şi viteze de transfer de până la 299.6 Mbps.

Ghid activare internet mobil DIGI

Ghid activare internet mobil DIGI pe smartphone sau tableta

 

Daca aveti abonament Digi Mobil pe telefonul mobil sau pe tableta iata ce configurari aveti de facut telefonului, in cazul in care sistemul de operare este Android

- In aplicatia Settings (Setari), in prima sectiune denumita Wireless & Nerworks (Wireless si Retele) acceseaza butonul More Settings (Mai Multe Setari).

- Daca exista deja un Nume APN definit cu denumirea RO Digi.Mobil trebuie sa te asiguri ca este activat. Pentru activare atinge ecranul in partea dreapta astfel incat cerculetul din dreptul APN-ul va deveni de culoarea albastra.

Daca nu exista nici un APN definit pe SIM-ul selectat trebuie adaugat un ANP nou. Adaugarea unui Nou APN (Nume APN) se face prin butonul aflat in dreapta sus format din 3 puncte verticale. Pe ecranul telefonului va fi afisat astfel meniul New APN si apoi un submeniu Edit Acces Point (Modificati Punctul de Acces).

setari android pentru Digi mobil

Introduce cu tastatura ce apare pe ecran Digi.mobil; confirma cu butonul OK.

Acceseaza apoi APN aflat in cadrul aceluiasi meniu si introduce cu litere mici internet, confirma cu butonul OK.

Restul optiunilor (nume utilizator, parola, server, etc) nu trebuie modificate, se pastreaza setarile implicite.

Name: DIGI.mobil
APN: internet  (prepaid – ptr cartele preplatite)
MCC: 226
MNC: 05
Authentification type: PAP
APN Protocol: IPv4
APN Roaming Protocol: IPv4

 

Trebuie sa te asiguri ca noul punct APN este activat. Pentru activare atinge ecranul in partea dreapta astfel incat cerculetul din dreptul APN-ul va deveni de culoarea albastra.
Pentru navigarea pe internet se revine la ecranul principal apasanad tasta Home (aflata in centru la baza telefonului). 

Acceseaza aplicatia Browser din meniul telefonului si tasta in bara de navigare numele paginii de internet pe care doresti sa o vizualizezi.

Atentie: Nu introduceti aceste informatii daca aveti in dispozitiv o cartela Vodafone, Telekom sau Orange. Acesti operatori folosesc alte APN-uri.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează