Ianuarie 16, 2021

Internet

Ghid activare internet mobil DIGI

Ghid activare internet mobil DIGI pe smartphone sau tableta

 

Daca aveti abonament Digi Mobil pe telefonul mobil sau pe tableta iata ce configurari aveti de facut telefonului, in cazul in care sistemul de operare este Android

- In aplicatia Settings (Setari), in prima sectiune denumita Wireless & Nerworks (Wireless si Retele) acceseaza butonul More Settings (Mai Multe Setari).

- Daca exista deja un Nume APN definit cu denumirea RO Digi.Mobil trebuie sa te asiguri ca este activat. Pentru activare atinge ecranul in partea dreapta astfel incat cerculetul din dreptul APN-ul va deveni de culoarea albastra.

Daca nu exista nici un APN definit pe SIM-ul selectat trebuie adaugat un ANP nou. Adaugarea unui Nou APN (Nume APN) se face prin butonul aflat in dreapta sus format din 3 puncte verticale. Pe ecranul telefonului va fi afisat astfel meniul New APN si apoi un submeniu Edit Acces Point (Modificati Punctul de Acces).

setari android pentru Digi mobil

Introduce cu tastatura ce apare pe ecran Digi.mobil; confirma cu butonul OK.

Acceseaza apoi APN aflat in cadrul aceluiasi meniu si introduce cu litere mici internet, confirma cu butonul OK.

Restul optiunilor (nume utilizator, parola, server, etc) nu trebuie modificate, se pastreaza setarile implicite.

Name: DIGI.mobil
APN: internet  (prepaid – ptr cartele preplatite)
MCC: 226
MNC: 05
Authentification type: PAP
APN Protocol: IPv4
APN Roaming Protocol: IPv4

 

Trebuie sa te asiguri ca noul punct APN este activat. Pentru activare atinge ecranul in partea dreapta astfel incat cerculetul din dreptul APN-ul va deveni de culoarea albastra.
Pentru navigarea pe internet se revine la ecranul principal apasanad tasta Home (aflata in centru la baza telefonului). 

Acceseaza aplicatia Browser din meniul telefonului si tasta in bara de navigare numele paginii de internet pe care doresti sa o vizualizezi.

Atentie: Nu introduceti aceste informatii daca aveti in dispozitiv o cartela Vodafone, Telekom sau Orange. Acesti operatori folosesc alte APN-uri.

Cum vi se pot fura datele contului de Facebook

Atentie mare la mailurile pe care le primiti si mai ales atentie ce faceti dupa ce le primiti.

Ca exemplu va dau ultimul email primit, care apare ca si cum ar veni de la facebook. In mesaj ni se transmite ca avem probleme cu contul de facebook, care este compromis iar daca dorim sa ne recuperam contul sa accesam un link pe care il dau ei.

mesaj de la hackeri facebook

Daca accesati linkul care va este sugerat pentru a va recupera contul o sa fiti directionat spre o pagina fake care seamana leit cu cea de Facebook insa care are ca adresa o pagina din Rusia.

Aveti mare grija cu asemenea e-mailuri, stergeti-le pentru ca ele de obicei contin linkuri spre pagini fake prin care se incearca sa vise fure informatiile de acces in contul dumneavoastra de facebook.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!