Septembrie 21, 2019

Internet

Cum verific daca placa de retea a unui calculator e arsa

Metode de verificare a unei placi de retea defecte

Cred că nu puţini sunt cei care au avut probleme cu placa de reţea a calculatorului şi asta din cauza deselor probleme ale reţelei de alimentare de la noi care provoacă o mulţime de probleme calculatoarelor.
Dacă nu va puteţi conecta la internet sau la reţeaua locală ar trebui să verificaţi în primul rând placa de reţea.

 

 

Iată în continuare două metode prin care se poate verifica dacă aceasta e ok sau dacă e buşită.

Metoda 1

Urmaţi succesiunea de comenzi : apăsaţi butonul "START" din Windows apoi mergeţi la opţiunea "Run". Aici, tastaţi "cmd" (fără ghilimele) şi daţi ENTER. In fereastra care se va deschide, daţi următoarea comandă:

ping 127.0.0.1 -t

Dacă primiţi răspuns la ping, atunci teoretic placa de reţea ar trebui să fie in regulă.

Comanda ping pentru verificarea placii de retea

 

Metoda 2

Această a doua metodă este cea mai sigură metodă, fiind un test hardware al plăcii. Acest test se realizează cu ajutorul unui cablu de reţea scurt şi o mufă RJ45 care poate fi confectionat foarte uşor şi rapid, acasă. Daca aveti un cablu de retea pe care nu îl mai folosiţi, taiaţi unul dintre capete şi lasaţi aproximativ 15 cm de cablu. Verificaţi ca mufarea să fie făcută standardului 586B (atenţie sa nu fie un cablu crossover la care mufarea este altfel)

Dacă legăturile sunt ca în imaginea de mai jos, atunci dezizolaţi următoarele perechi de fire:
- alb-verde şi verde;
- alb-portocaliu şi portocaliu.

Ordinea culorilor la mufarea mufelor RJ45

Ceea ce trebuie sa facem este un "loopbackplug". Pentru asta, uniţi firul verde cu cel portocaliu, iar firul alb-verde cu cel alb-portocaliu:

Conexiune Loopbackplug pentru verificare placa retea

Cablul cu mufa RJ45 astfel realizat, se introduce în placa de reţea de pe calculator.

 

 

Dacă placa de reţea este ok, atunci va incerca să obţină un IP, respectiv va arăta ca şi cum incearcă sa se conecteze la internet. Daca aţi avut un X roşu pe iconiţa de la conexiune, atunci el va dispare. După un anumit timp, pe iconiţa de conexiune la internet din dreapta-jos va apare semnul exclamarii cu galben, pentru ca vede cablul conectat (deci placa de retea functioneaza) dar nu are acces la internet.

 

Ce sunt trollii de pe internet

Ce este un troll de pe internet?

Cred că nu există pasionat de sport care să nu fi citit articole de pe site-urile mari de sport de pe la noi. Si cred că majoritatea dintre noi am rămas cu gura căscată urmărind ce aberații pot scoate unii dintre cei care comentau. Numărul acestor așa ziși comentatori a crescut enorm in ultima perioadă, făcând ca internetul să fie ca o ghenă de gunoi în care se aruncă cu tot felul de mizerii.

Un troll de pe internet este un utilizator neplăcut, care participă la discuțiile online și care utilizează argumente șocante pentru a crea o stare de agitație și nervozitate în comunitățile on-line. In general comentariile lui conțin elemente rasiste, promovează ura și abuzurile, de multe ori sunt propovăduitori de idei rasiste. El este numit așa după creaturile rele din poveștile pentru copii care ii speriau pe aceștiadin urmă. Din păcate pe langă trolli amatori in ultima perioadă au apărut cei profesioniști, care sunt plătiți de site-urile de știri, forumurile de discuții, blogurile de sport pentru a crea stări de iritare in discuții, și asta pentru a aduce trafic mare de vizitatori acestora.

Troll de pe internet

Adevărurile triste despre trollii de pe internet:

Trollii sunt imuni la critici și argumente logice. Trollii adevărați nu vor fi satisfăcuți de răspunsurile tale indiferent cât de solid și logic este argumentul tău.
Trollii nu simt remușcări ca oricare internaut, ei avand tendințe sociopate, și, în consecință, fiind incantati cand ranesc alte persoane.
Trollii in general se consideră separati fata de ordinea socială.
Trollii nu respectă etichetele sau regulile de comportament.


Trollul se hrănește cu energia obținută de la tine când te enervezi.
Singura modalitate de a te apăra de un troll este să-l ignori sau să nu participi la discuțiile la care știi care adună asemenea persoane.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează