iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Internet

 

Daca e sa iti cumperi azi un calculator si il doresti cu un sistem de operare Microsoft s-ar putea sa fii intr-o dilema mare. Ce sistem de operare o sa cumperi pentru el?

Sistemul de operare Windows 7 de la Microsoft

Cei de la Microsoft se pregatesc de lansarea noului sistem de operare Windows 9 Threshold, acest lucru insa se va petrece de  abia in anul 2015 pe piata momentan existand doar doua versiuni: Windows 7 si Windows 8.

Problema este ca, incepand cu 31 octombrie 2014, Microsoft va opri distributia catre partenerii sai a sistemului de operare Windows 7, miscarea companiei americane facand parte dintr-o strategie pentru a mari vanzarile versiunii Windows 8, care sunt sub asteptari.

Sistemul de operare Windows 8 de la Microsoft

Dupa parerea mea varianta 8 este un fiasco, si acest lucru se vede si din procentul celor care folosesc acest SO,  doar 13,4% dintre utilizatorii de PC-uri folosind Windows 8 sau 8.1. In comparatie, Windows 7 ruleaza pe 51,2% dintre calculatoarele din intreaga lume, iar Windows XP detine un procent de 23,89%.

Ceea ce a deranjat pe majoritatea utilizatorilor de windows 8 si 8.1 a fost lipsa Start Menu-ului, navigarea facandu-se destul de anevoios, cei mai multi utilizatori ai desktopului nefiind acomodati inca cu stilul touch screen.

Revenind la varianta 7 vestea proasta este ca incepand cu data de 21 ianuarie 2015 compania Microsoft isi va incheia suportul sau gratuit privind update-urile de securitate ale sistemului Windows 7.

Deci dilema cand e sa cumperi un calculator cu sistem de operare Microsoft Windows este urmatoarea: iti iei Windows 7 care nu va mai avea parte de suport din ianuarie 2015 sau Windows 8 care este slabut in privinta navigarii sau astepti Windows 9 care nu se stie cand apare?

 

Cei mai multi dintre noi ajung la momentul in care calculatorul personal incepe sa mearga din ce in ce mai greu. Posibilele motive pentru care calculatorul merge greu ar putea fi:

- Daca nu ai un antivirus instalat e posibil sa ai virusi.
Daca nu ai un antivirus, probabilitatea de a-ti infesta calculatorul este aproape de 100%, pentru ca la un moment dat ai sa dai peste un site infestat. Acest lucru este inevitabil, mai ales daca esti un internaut inrait, care viziteaza o multime de site-uri zilnic. O alta modalitate de infestare rapida este prin folosirea memory stickurilor de la servici sau ale prietenilor.

Sau accesarea linkurilor din mailurile sosite de la persoane necunoscute. Ar mai fi si alte modalitati, insa aici nu am sa ma ocup pe larg de asta. Ideea e ca daca nu aveti un antivirus pe calculator ar fi bine sa va instalati unul. Daca nu aveti banii necesati sa va cumparati un antivirus puteti folosi unul free, caci marea majoritate a producatorilor de antivirusi pun la dispozitie si o varianta free. 

reparare-calculator- Calculatorul este plin de praf
Desi nu pare, insa praful poate ingreuna destul de tare calculatorul caci procesorul se incalzeste rapid si puterea acestuia scade. De asemenea daca temperatura lui este mare se poate ajunge pana la oprirea calculatorului. Ar fi bine sa desfaceti carcasa si sa curatati de praf interiorul. Cel mai simplu este cu o pompa de bicicleta. Daca nu ai una foloseste-ti plamanii - sunt buni si astia, numai sa nu ametesti.

Citeste continuarea articolului pe Diverse24