Ianuarie 21, 2020

Internet

Lista Hotspot-urilor Free Wi-Fi din Iasi

Lista hotspot-urilor ce ofera internet wireless gratuit în Iasi.

 

Alila

Adresa: Bd. Nicolaie Iorga nr 23
 

Casa Bolta Rece

Adresa: Str. Rece  nr 10 

Centrul Medical Sf Parascheva

Adresa: Str. Pictorului  nr 3
 

Club OK

Adresa: Str.Tudor Vladimirescu  nr 115
 

Club RS

Adresa: Str. Fatu  nr 2
Tel: 0332-101.021

Hala Centrala

Adresa: Str. Anastasie Panu nr 46
 

ERA Shopping Park

Adresa: Sos. Pacurari  nr 121

 

wireless-wifi-hotspot

Hotel Tudor Palace

Adresa: Str.Ciurchi  nr 30
 

Magic Pizza

Adresa: Str. Tudor Vladimirescu  nr 2

Primaria Iasi Teatru

Adresa: Str.Stefan cel Mare si Sfant  nr 11

Pentru cei care vor sa isi instaleze internetul de la RCS RDS  mai jos gasiti doua tutoriale

Cum instalam Digi net Cablelink RCS RDS

Cum instalam Digi net Fiberlink RCS RDS

Manualul modemului wireless UPC

Manualul modemului wireless UPC

Pasul 1 Conectarea modemului Wirelles

• Închide PC-ul și alte dispozitive de reţea şi deconectează-le de la sursa de energie. (nr. 6 pe imaginea modemului wireless)
• Conectează cablul activ de la punctul Control TV la conexiunea marcată CABLU de pe partea din spate a modemului wireless.

Notă: Pentru a conecta un TV, mediabox/receptor sau aparat  de redare video de la aceeaşi conexiune prin cablu,

• Conectează un capăt al cablului Ethernet la portul Ethernet de pe PC-ul tău şi apoi conectează celălalt capăt la unul din porturile Ethernet ale modemului wireless. (nr. 3 pe imaginea modemului wireless – orice port Ethernet poate fi utilizat) Porturile Ethernet sunt conectori aflați pe panoul din spatele modemului wireless.

 

modem-upc

Conectarea telefonului la modemul wireless

• Conectează-ți telefonul la portul modemului wireless marcat TELEPHONE. (nr. 2 pe imaginea modemului wireless)
• Porturile telefonului sunt luminate în culoarea gri şi sunt etichetate 1 şi 2.
• Localizează adaptorul de curent AC oferit odată cu modemul wireless. Inserează conectorul de curent DC (ataşat de adaptorul de curent AC printr-o pereche de fire  subţiri) în conectorul POWER de pe partea din spate a modemului wireless. (nr. 1 pe imaginea modemului wireless)
• Apoi conectează sursa de alimentare în priza de perete şi în partea din spate a modemului wireless. Modemul va încerca acum să se conecteze la reţea. Acest proces poate dura până la 5 minute. Te rugăm să nu deconectezi modemul de la sursa de curent în acest timp.
Notă: Asigură-te că îți conectezi serviciul de telefonie la portul corect RJ-11. Pentru o singură linie a serviciului telefonic, conectează-te la portul 1.

modem-upc-2

 

Pasul 2: pregătirea pentru activarea modemului wireless
a) verifică configurarea rețelei PC-ului
• Verifică dacă computerul tău este configurat să utilizeze DCHP pentru a obține setările reţelei. Ilustraţia arată aceste setări pentru un sistem Windows XP, setări similare fiind utilizate pentru Windows 95, 98, 2000 sau NT 4.0.
• Pentru a accesa aceste setări dă click pe “Start” urmat de “Control Panel”, dublu-click pe “Network Connections”, apoi dublu-click pe “Local Area Connection”, selectează “Properties”, click pe “Internet Protocol TCP/IP” şi apoi “Properties”.

modem-upc-3

Notă: Setările pentru gateway implicit, adrese IP DMS Server şi sufixele Domain-Name sunt lăsate necompletate. Acest lucru înseamnă că valorile furnizate de routerul serverului DHCP (care au fost reținute la rândul lor de la serverul UPC DHCP în bandă largă) vor fi utilizate de către PC.

modem-upc-4

• Dacă este necesar, repornește PC-ul pentru a te asigura că orice nouă setare are efect; acest lucru va permite PC-ului tău să obțină adresa DCHP sau pe cea de la router.

b) activează și înregistrează modemul wireless

• Introdu CD-ul, acesta va porni automat.
• Selectează “Romania” din ecranul de “Bun venit”.
• Introdu numele de utilizator unic şi parola. Te rugăm să reții că parola trebuie introdusă exact (folosește același tip de caractere).
• Selectează butonul de instalare.
• Felicitări, acum ai instalat cu succes modemul tău UPC!

modem-upc-5

• Ai posibilitatea de a accesa opţiunile de configurare pentru modemul tău wireless, prin tastarea adresei IP 192.168.0.1 în browser-ul web, în timp ce modemul este online.
• Pentru prima dată, trebuie să lași necompletate câmpurile “Nume utilizator” şi “Parolă”. Ți se va cere să înregistrezi o parolă.
• Utilizează pagina “Setup Wireless Security” pentru a-ți configura codurile de criptare și autentificare ale echivalentului de confidențialitate wireless WAP (WEP).
• Dă click în secțiunea “Wireless” a paginii de setări pentru a accesa “Setup Wireless Security”.
Important: Modemul tău wireless are activat, implicit, securitate WPA, pentru a-ți oferi un nivel minim de securitate a rețelei. Pentru a avea acces inițial la rețeaua wireless,  selectează securitate WPA din adaptorul wireless al computerului tău și introdu codul WPA care să se potrivească cu cel de configurare în gateway.
Codul implicit WPA pentru gateway este numărul de serie al dispozitivului, pe care îl poți folosi în continuare. Cu toate acestea, pentru a maximiza securitatea wireless, este recomandat să utilizezi un alt cod decât cel implicit.

• Pentru setări wireless avansate şi configurare te rugăm să consulți manualul detaliat al modemului wireless de pe CD-ROM.
• Modemul wireless va fi gata pentru a fi utilizat atunci când LED-urile POWER, DS, US şi ONLINE de pe panoul frontal al porții de acces (gateway) nu mai sunt intermitente, ci rămân pornite (ON).
• Pornește PC-ul precum și celelalte dispozitive de rețea. LED-ul Ethernet de pe modemul wireless care corespunde dispozitivelor conectate ar trebui să fie pornit (ON) sau intermitent.
• Acum ai încheiat configurarea de bază a modemului tău wireless. Verifică funcționarea corectă, vizitând orice site web.
• După ce ai verificat că toate serviciile funcționează în mod corect pe primul PC, poți conecta orice alt computer.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează