Cele mai interesante extrageri loto internaţional din toamna-iarna anului 2013

Cele mai interesante extrageri loto internaţional din toamna-iarna anului 2013

Peisajul loto internaţional nu este niciodată unul static. Vedetele se schimbă frecvent şi jocurile de putere sunt în permanentă desfăşurare, fiecare dintre extragerile loto de top ale lumii încercând să sară cât mai sus în clasamente. Şi ca în orice domeniu, unii paşi sunt gigantici, alţii ceva mai mici, dar fiecare joc are farmecul lui. Sezonul rece al acestui an se anunţă fierbinte pentru fanii de loto. Cu noi reguli de joc începând cu 22 octombrie 2013, Mega Millions pare că va încinge atmosfera, concurând cu fratele său american Powerball. În plus, tombolele spaniole se ţin lanţ.

Loteriile americane Powerball şi MegaMillions

Powerball a dominat scena loto internațională a acestui an, cu premii de sute de milioane de dolari. Acest colos loto al Americii a făcut milionari peste milionari, distribuind sume fantastice în fiecare săptămână şi depăşind record după record. Chiar dacă nu a reuşit să spargă recordul mondial de jackpot deţinut de Mega Millions, Powerball a reuşit totuşi să împingă acest joc loto prono să îşi schimbe regulile.

powerball

Astfel, începând cu 22 octombrie 2013, jackpoturile acestei loterii americane încep cu 15 milioane de dolari (şi nu 12 ca până acum) şi cresc cu cel puţin 5 milioane ori de câte ori numerele loto USA Mega Millions nu sunt ghicite. şansele de câştig ale acestui joc cresc simţitor şi acelaşi potenţial îl au sumele afişate ca jackpot, dându-i astfel o concurenţă feroce celuilalt gigant loto al Americii – Powerball.

EuroMillions – loteria de top a Europei

EuroMillions a organizat deja două trageri loto extraordinare anul acesta, una pe 22 martie şi una pe 7 iunie. Ambele s-au soldat în primă fază cu reporturi, ceea ce a făcut jackpotul iniţial de 100 de milioane de euro să se umfle, ajungând la 132, respectiv 187 de milioane de euro. Dacă în martie cele 132 milioane € s-au dus în Franţa, premiul european al lunii iunie a fost împărţit de un participant din Irlanda şi unul din Belgia. Biletele pentru următoarea tragere loto EuroMillionsSuperDraw vor fi puse în vânzare în curând. Nu rataţi o astfel de ocazie care v-ar putea transforma peste noapte în milionar în euro. În plus, aţi fi primul care aduce premiul de top al acestei loterii europene în România.

Tombolele spaniole Loteria Nacional Extra şi Loteria de Navidad

Loteria spaniolă organizează în fiecare lună extrageri de tombolă specială dedicată fie unui eveniment din istoria naţională a Spaniei, fie unei personalităţi sau instituţii marcante a culturii spaniole. De exemplu, extragerea lunii septembrie a fost organizată în onoarea Loteriei Naţionale Spaniole însăşi, sărbătorind astfel două secole şi jumătate de la înfiinţarea acesteia.

Pe 9 noiembrie 2013, va avea loc o nouă extragere Loteria Nacional Extra. Tombola lunii noiembrie este dedicată oraşului Jerez de la Frontera, iar evenimentul astfel sărbătorit sunt cei 750 de ani de când acest oraş a fost adăugat coroanei Castiliei. O altă extragere de tombolă care va marca cu siguranţă peisajul loto al sezonului este Loteria de Navidad sau Extragerea spaniolă de Crăciun. Acest eveniment loto este atât de popular în Spania încât oamenii îşi cumpără unul altuia bilete Loteria de Navidad drept cadouri de Crăciun.