Decembrie 01, 2023

Teatru pentru copii - "Făt Frumos din Lacrimă", 14 iunie 2020

Teatru pentru copii - Făt Frumos din Lacrimă

14 iunie 2020, Amfiteatrul Palas

 

Ateneul Național din Iași vă invită duminică, 14 Iunie, de la ora 17:00, în Amfiteatrul Palas (fostul Teatru de vară), la o nouă PREMIERĂ - „Făt Frumos din Lacrimă”, regia Erica Moldovan!

“Fat-Frumos din Lacrima” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată in revista “Convorbiri literare”, incă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, “Fat-Frumos din Lacrima” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul “Făt-Frumos din Lacrimă” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou in atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale. S-a ales data premierei pentru 14 iunie, pentru a comemora aproape 131 de ani de la dispariția marelui poet național.

Teatru Amfiteatrul Palas Iasi Fat Frumos din lacrima iunie 2020

Regia: Erica Moldovan
Asistent regie: Alexandra Paftala
Coregrafia: Cristina Todi
Costume: Alina Dinca Puscasu
Decoruri: Catalin Tarziu

Distributie: Gelu Ciobotaru, Alexandra Macovei, Alexandra Paftala, Dumitru Florescu, Codrin Danila, Ana Hegyi, Andrei Ciobanu, Daniel Onoae, Cezara Fantu, Erica Moldovan

Echipa Ateneului a imbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Se dorește să se ofere copiilor un spectacol lucrat intr-o maniera specifică Ateneului Național din Iasi, o manieră cu care deja v-ați obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde intreaga echipă de actori care iși interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural și nu numai, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți producția “Fat-Frumos din Lacrima” a Ateneului Național din Iași.

Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/fat-frumos-din-lacrima/ , la casieria Ateneului, sau la locație cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!