Spectacol de teatru pentru copii "Albinuța", 30 iunie 2021

Spectacol de teatru pentru copii "Albinuța"

30 iunie 2021, Parcul Operei Naționale Române

 

Miercuri, 30 iunie, de la orele 17.30, echipa artistică a Teatrului Luceafărul va susține ultima reprezentație a acestui sezon teatral: ALBINUȚA, care se va juca în parcul Operei Naționale Române Iași, într-un spațiu amenajat în stânga clădirii de patrimoniu pe care aceasta o împarte cu Teatrul Național. 

"A fost o stagiune foarte bună, date fiind restricțiile pandemice, cu ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr în condiții de subfinanțare cronică de către vechea administrație a județului, cu producții noi,
cu scenă digitală, dar și cu mulți spectatori în sălile noastre", precizează teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al instituției.

ALBINUȚA este un spectacol care se adresează publicului preșcolar și școlar mic. Punerea în scenă îi aparține lui Ion Ciubotaru, iar scenografia, lui Mihai Pastramagiu.

În distribuție figurează actorii Mariana Teleman/Gabriela Andrei, Beatrice Volbea/Elena Zmuncilă; Liliana Mavriș Vârlan/Ionela Arvinte; Iulia Deloiu Trif/Raluca Pintilie, Alex Iurașcu/Cosmin Rotariu.

Spectacolul este inspirat din cartea omonimă a poetului Grigore Vieru, un abecedar în versuri şi imagini. Prin adaptarea pentru scenă s-a realizat un spectacol muzical, interactiv, în care spectatorii sunt invitaţi să călătorească, pe
calea teatrului, în lumea magică a literelor şi cifrelor, să spună poezii, ghicitori, proverbe. Regizorul Ion Ciubotaru spune despre versiunea sa că „nu e doar o lecţie de citire şi de aritmetică, ci şi o lecţie de viaţă, de dragoste pentru tot ce-i important – grai, mamă, familie, natură -, e o invitaţie la a descoperi frumosul în lucrurile simple din jurul nostru”.

Prețul unui bilet este 12 lei și poate fi achizionat de la casieria Teatrului, de pe portalul www.bilet.ro sau la fața locului, înainte de spectacol.
Programul de spectacole al Teatrului va fi reluat la începutul lunii august,  când artiștii vor reveni în activitate.

Accesul publicului se face pe la intrarea principală a Teatrului Național Iași.
În caz de vreme nefavorabilă, reprezentația se va juca în sala mare a Teatrului ”Luceafărul”, în aceeași zi, la aceeași oră.

Regia: Ion Cibotaru
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Muzica: Simion Filimon, Gigi Șfaițer
Video: Gigi Șfaiței

Distribuția: Mariana Teleman/ Gabriela Andrei, Beatrice Volbea/Elena Zmuncilă; Liliana Mavriș Vârlan/ Ionela Arvinte; Iulia Deloiu Trif/ Raluca Pintilie, Alex Iurașcu/ Cosmin Rotariu

spectacol copii abinuta Teatrul Luceafarul Iasi iunie 2021

Spectatorii sunt rugați:
– să ajungă cu cel puțin 15 minute mai devreme pentru evitarea aglomerării, efectuarea triajului și ocuparea locurilor;
– să poarte mască și să aibă substanțe dezinfectante;
– să respecte distanța de 1,5 m.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!