Festivalul de teatru școlar "Hai la teatru!", la ediția a XV-a

Festivalul de teatru școlar "Hai la teatru!", la ediția a XV-a

23 - 24 martie 2022

 

Cea de-a XV-a ediție a Festivalului de teatru școlar "Hai la teatru!" se derulează la mijlocul acestei săptămâni pe cele două scene ale Teatrului Luceafărul din Iași, organizatorul manifestării. Miercuri, 23 martie, și joi, 24 martie, între orele 10 și 19, 24 de trupe din Iași, Țigănași, Țuțora, Satu Nou-Belcești, Victoria, Miroslava, Pașcani, Șipote își vor etala pasiunea pentru arta scenică și talentul sub ochii juriilor alcătuite din actorii așezământului gazdă.
Ca de fiecare dată, evenimentul este conceput pe trei secțiuni: clasele I-IV, V-VIII, IX-XII, pe categorii de vârste. 300 de elevi îndrumați de 32 de coordonatori vor evolua în aproximativ 3000 de minute de teatru.
Săptămâna în interiorul căreia se desfășoară Festivalul este abundentă în sărbători ale teatrului.

În 20 martie, s-a celebrat Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. 21 martie este Ziua Mondială a Marionetei. Iar 27 martie este Ziua Mondială a Teatrului. "Acesta este unul dintre motivele pentru care Teatrul nostru derulează acest proiect, unul dintre primele de gen din țară. Ne dorim o sărbătorire fără festivism, o manifestare care să însemne ceva important pentru participanți și pentru public. A urca pe o scenă profesionistă, a juca teatru în lumina reflectoarelor în fața unui public care include și artiști reprezintă o miză. Mulți dintre elevii-artiști de la edițiile anterioare au absolvit Facultăți de Teatru. Cezar Grumăzescu, Maria Pleșca, Cosmin Rotariu, Georgiana Zmău sunt câțiva dintre ei", a subliniat directorul artistic al Teatrului Luceafărul, teatrologul Oltița Cîntec.

Festivalul de teatru Scolar Hai la teatru 2022

Gama efectelor benefice ale teatrului școlar este cuprinzătoare și se referă mai ales la dezvoltarea personală. Teatrul școlar responsabilizează, stimulează comunicarea și socializarea, îi învață pe cei care-l practică tehnici de autocontrol emoțional, le dezvoltă orizontul cultural etc.

Programul Festivalului de teatru școlar "Hai la teatru!"

 

Miercuri, 23 martie 2022

program Teatrul Luceafarul Hai la teatru miercuri 2022

 

Joi, 24 martie 2022

program Teatrul Luceafarul Hai la teatru miercuri 2022 2

 

 

Spectatorii care doresc să urmărească producțiile din program o pot face (program integral www.luceafarul-theatre.ro) pe baza unui bilet (4.5 lei) achiziționat de la casieria Teatrului.