Noiembrie 29, 2023

Piesa de teatru "Șoptitorii", 3 - 4 octombrie 2022, in cadrul FITPT

Piesa de teatru "Șoptitorii"

3-4 octombrie 2022, Teatrul Luceafărul și Colegiul Național

Compania TEXTE BUNE ÎN LOCURI NEBUNE Cluj Napoca

 

70 de fragmente literare, atât din literatura universală, cât și din cea autohtonă. De la Creangă până la Kafka, trecând prin Chuck Palahniuk, James Joyce, Mihai Eminescu, Ion Vinea, F.M. Dostoievski, Ray Bradbury, Frederico Garcia Lorca, Malala Yousafzai, Veronica Niculescu, Nichita Stănescu, Vasile Voiculescu etc.

E o întâlnire cu valoare oximoronică: suntem aproape dar la distanță, împreună dar separați, vorbim utilizând șoapta. Un soi de autoironie deghizată în performance privitoare la rolul actorului și la un posibil aspect al muncii sale în viitor. Până la urmă, artistul / actorul e dator să vorbească. Noi suntem cei care alegem ce facem cu vorbele sale. Noi credem că artistul e un spirit liber, critic și necesar. Vocea lui trebuie auzită, chiar dacă spune lucruri neplăcute pentru unii sau alții. Dacă facem un exercițiu de imaginație și ne gândim la cum ar arăta actorul peste ani și la felul în care se va transforma misiunea lui, atunci putem să spunem că ar fi foarte posibil ca actorul să devină un depozitar al textelor pierdute, al cuvintelor interzise. Ca și cum actorul de gherilă ar împrăștia, printr-o luptă secretă cu cenzura de orice fel, noțiuni, povești și adevăruri uitate sau îngropate. Misiunea lui e că va trebui să vorbească, să aibă o voce. Chiar șoptită.

Piesa Soptitorii in cadrul FIPTP 2022

Distribuţia: Salomeea Rusu, Christian Har, Francesca Fülop, Ștefan Liță, Sara Pongrac, Adelin Tudorache, Alexandra Cheroiu, Christian Har, Dragoș Ioniță, Sabina Lazăr.

Regia: Ionuț Caras
Scenografia: Zsófia Gábor
Muzica: Radu Dogaru
Video: Raul Stan, Vlad Braga

Luni, 3 octombrie, ora 17.30 (foyer Teatrul Luceafărul) și marți, 4 octombrie, ora 18 (Colegiul Național)

Programul complet al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Ediţia a XV-a îl puteți vedea aici ==> Program festival teatru

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!