Piesa de teatru "Gardenia", 3 octombrie 2022, Teatrul Odeon București

Piesa de teatru "Gardenia" de Elżbieta Chowaniec

3 octombrie 2022, Sala mare a Teatrului "Luceafărul", ora 19:00

Teatrul Odeon București

 

Gardenia surprinde patru generații de femei din aceeași familie, care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile și moștenirea genetică. Toate își spun povestea la aceeași vârstă, 33 de ani, și trec prin frământările istoriei începând cu al doilea război mondial și până în prezent. Circumstanțele vremii le condiționează în parte destinul, dar cea care le influențează direct, ar spune ele, este mama. În ce măsură se întâmplă acest lucru, vă lăsăm să descoperiți singuri, într-un spectacol în care viziunea regizorală împletește teatrul cu arii de operă.

Regia: Zoltán Balázs (Ungaria)
Decorul: Constantin Ciubotariu
Costumele: Andrada Chiriac
Traducerea Luiza Săvescu

Distribuția: Antoaneta Zaharia, Paula Niculiță, Simona Popescu, Mădălina Ciotea

Piesa Gardenia in cadrul FIPTP 2022

Spectacolul Gardenia este produs în cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, ediția a treia, co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene 2017-2020.

Spectacolul ține 1h 15 min, în limba română, cu supratitrare în engleză

Programul complet al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Ediţia a XV-a îl puteți vedea aici ==> Program festival teatru

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!