Decembrie 09, 2019

Teatru copii

Vasilache, Marioara si invitatii - Teatrul de Papusi „Gulliver” Galati 6 octombrie Teatrul Luceafarul

Vasilache, Marioara si invitatii - Teatrul de Papusi „Gulliver” Galati                          

6 octombrie Teatrul Luceafarul Sala mare 11:00

 

Luni, 6 octombrie, de la ora 11:00, sunteti asteptati in sala mare a Tetrului Luceafarul pentru a vedea piesa Vasilache, Marioara si invitatii, interpretata de actorii de la  Teatrul de Papusi „Gulliver” din Galati   

Vasilache, Mărioara și invitații este un spectacol care aduce bucuria reîntâlnirii cu două personaje faimoase, reprezentative pentru teatrul de păpuşi românesc. Aceste personaje erau prezentate de trupele rătăcitoare prin ţară cu căruţa fie în timpul vacanţelor de vară, fie pe la târguri şi bâlciuri. Vasilache este un erou popular înrudit cu rusul Petruşka, turcul Karagoz, franţuzul Guigniol, englezul Punch, italianul Pulcinella sau grecul Karaghiozis. „Eroul” nu are nici un scrupul şi se dedă la orice ca să-şi atingă scopurile. O face pe prostul ca să prostească pe oricine, se află într-o ceartă permanentă cu nevasta, nesocoteşte orice autoritate prin limbajul său colorat şi prin tupeu, şi trezeşte simpatia publicului fiindcă e inteligent, şiret şi priceput.

Vasilache, Marioara si invitatii - Teatrul de Papusi „Gulliver”

Scenariu: Daniel Stanciu
Scenografie: Daniela Drăgulescu
Grafica digitală 3D: Nicu Stănescu
Distribuţie: Adina Ariton, Gina Geru, Elena Marin, Marian Sterian, Eduard Şişu, Vlad Ajder

50 min, 5+

Palatul de gheata

"Palatul de gheata"

Scenariu de Viorel Vîrlan după o idee de H.C.AndersenRegia: Viorel Varlan
Scenografia: Mihai Pastramagiu (Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani)
Muzica: Radu Ştefan

Distribuţia: Iulia Deloiu-Trif, Emanuel Florentin, Liliana Mavriş Vîrlan,
Gabriela Andrei, Doina Iarcuczewicz, Gigi Şfaiter, Cristian Gheorghiu

palatul_de_gheata-1

„Palatul de gheaţă” este un scenariu pornit de la o idee din Crăiasa Zăpezii a lui H.C. Andersen, din care se inspiră în crearea conflictului. Cei doi fraţi separaţi de Crăiasa Zăpezii sunt aici Mariuţa şi Andrei, iar povestea devine pretextul unei călătorii în jurul lumii. Viorel Vîrlan, experimentat actor al trupei, a transpus-o scenic, folosind tehnica modernă de animaţie black-light.

palatul-de-gheata-2

 

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează