Ce este si cum tinem regimul Oshawa

 

Una din dietele indicate în lupta împotriva bolilor este dieta macrobiotică, un regim alimentar pus la punct de părintele macrobioticii George Oshawa (pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa). Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, fiind de fapt un mod de viaţă, în care se incearcă armonizarea noastră cu natura şi cu mediul.

Dieta macrobiotică gândită şi pusă in practică de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang - două forţe opuse care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, acest echilibru având ca efecte  detoxifierea, vindecarea  şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

Dieta Oshawa, care este una simplă şi puţin costisitoare,  se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile.

Regimul Oshawa nr 7

Cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa este regimul Oshawa nr. 7, acesta având efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile, inclusiv a cancerului. Regimul Oshawa nr. 7 prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea grunjoasa. În cazul unor boli severe se recomandă perioade de regim succesive (mai multe grupe de câte 10 zile), cu o pauză de 3- 5 zile între două grupe, în timpul acestor pauze putând fi consumate şi alte alimente, de preferinţă tot yang, usor de digerat , dar foarte nutritive. Regimul se repetă până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului.

În timpul celor 10 zile de regim nu trebuie să se consume decât grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Se admite doar sarea grunjoasa ca şi condiment, iar ca lichid trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. Cerealele respective trebuie sa fie integrale, dar se poate consuma din când în când şi orez alb. Grâul să fie cumpărat din piaţă de la ţărani, nu din supermarket, şi pe cât posibil din culturi în care nu s-au folosit îngrăşaminte chimice.

cereale-alimentatie-macrobiotica

 Cerealele se pot prepara în orice combinaţie sau proporţie dorim : fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mămăliga) sau turtiţe. Se pot mânca în orice cantitate, de preferinţă cât mai mult, în mai multe mese pe zi.

Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada de regim Oshawa.

Numai în cazuri excepţionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar în cazul in care urmăm un tratament naturist, remediile prescrise de medic se pot lua în paralel cu regimul Oshawa.

Atentie! Pot apărea unele reacţii fiziologice adverse datorită purificării intense şi a dezintoxicării masive a organismului,  dar care vor dispărea în foarte scurt  timp. Aceste reacţii nu apar decât în cazurile dezintoxicărilor masive.

Retete cu cereale pentru regimul Oshawa

Turtiţe din grâu

Pentru turtiţele din grâu aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g grâu curat, 1 linguriţă sare grunjoasă, 150 ml apă. Pentru a le prepara se macină fin grâul (cu o raşniţă electrică sau cu o moară casnică de uruială), obţinându-se faină integrală, din care se face o cocă cu apă şi sarea. Se lasă la înmuiat 30 de minute, apoi se fac turtiţele, care se coc in tigaie fără ulei, la foc mic.

Lipie şi turte din mei

Dacă vreţi să preparati lipiile sau turtele din mei făina de mei se combină cu apă şi sare până devine un terci subţire. Se lasă 2 ore, după care se frământă bine timp de câteva minute. Se pune în tavă la cuptor, timp de 30 de minute. Din acelaşi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm, care se coc pe o tablă încinsă sau într-o tigaie fără ulei la foc mic.

Supă de orez cu găluşte de grâu

Pentru a face găluştele folosim faină integrală de grâu, sare şi apă. Din acestea preparăm o cocă moale din care se modelează găluşte mici care se pun în apă clocotită. După ce au fiert se adaugă orez sau faină de orez. Se mai fierbe 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

Terci de grâu şi orez

Aşa cum se prepară şi mămăliga, se pune apa la fiert cu puţină sare, iar când apa clocoteşte se adaugă în ploaie făina de grâu integral şi făina de orez. Se fierbe amestecul timp de 20-30 de minute. Deoarece atât grâul cât şi orezul se umflă la fiert, va trebui să se lase compoziţia mai moale şi să nu se adauge prea multă făină. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

Placintă de grâu cu orez fiert

Ingrediente: 500 g faina de grâu integrală, 200 g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se prepară o cocă cu apă calduţă şi sare din grâu integral şi se fierbe orezul separat cu puţină sare. Se intinde coca cu un făcăleţ pentru a obţine o foaie de plăcintă, dar ceva mai groasă decât cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc şi se rulează foaia de plăcintă. Se presara puţină faina integrală pe tava, se aşează 3 rulouri şi se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase şi se mănâncă în decurs de 7-10 ore.

Pilaf simplu

Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apa, 1/2 linguriţă sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se pune la fiert cu apă şi sarea intr-un vas de fontă, la foc moderat, 20 de minute.

Hrişcă înmuiată în apă - varianta 1

Se spală hrişca, se toarnă apă clocotită, puţin sărată, peste ea, apoi se lasă la înmuiat până când bobul de hrişcă devine moale.

hrisca-pentru-oshawa

Hrişcă înmuiată în apă  - varianta 2

Hrişca spălată se lasă la înmuiat în apă rece cu sare timp de minim o oră, până ce bobul devine moale. Timpul de înmuiere depinde de calitatea şi vechimea boabelor de hrişcă.

Terci de hrişcă

Este o mâncare delicioasă şi foarte sănătoasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se macină hrişca până se obţine o făină fină. Se toarnă apă clocotită, puţin sărată, peste ea şi se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

Mămăligă din mei

Ingrediente: 100 g făină de mei, 500 ml apă
Făina de mei se pune în apă la foc mic. Se acoperă şi se amestecă periodic timp de 20-25 minute.

Cremă de orez

Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Sarea se adaugă la final.