Ceaiuri pentru slabit

 

Dacă doriti sa slăbiţi insă nu tineti însă nu cu ajutorul unei cure speciale de slăbire puteţi să consumaţi ceaiurile de slăbit însă va trebui să nu faceţi excese in consumul lor deoarece ele pot să afecteze grav sănătatea.

Plante eficiente în cura de slabire

Cele mai importante plante care trebuie să se regăsească într-un ceai de slăbit sunt:

Volbura şi pătlagina

Au efect laxativ, favorizând eliminarea toxinelor pe cale intestinală. Volbura sau rochiţa-răndunicii sau (Convolvulus arvensis) apare şi se dezvoltă în flora spontană şi poate fi văzută prin grădini, pe marginea drumurilor şi prin parcuri. In medicina naturistă este cunoscută ca un laxativ puternic, contribuind la curătărea colonului, chiar şi in cele mai severe cazuri de constipaţie.

volbura

Salvia şi păpădia

Ceaiul de salvie cu păpădie stimuleaza secreţia biliară, contribuind la buna digestie a grăsimilor. De asemenea salvia este recomandată în tratarea hipertensiunii arteriale, afecţiunilor intestinelor şi stomacului, ale măduvei spinării, tremurului membrelor, inflamaţiilor căilor respiratorii, oboselii fizice şi psihice, nervozităţii, dar şi in stimularea menstruaţiei, calmarea ciclurilor menstruale dureroase, reechilibrarea sistemului neuroendocrin, diabet, astenie, febră, stres, tonus sexual scăzut, afte, stomatite, ulceraţii ale pielii, tuse, bronşită, abcese dentare, transpiraţie (in special nocturnă), obezitate, celulită.

Ienupărul şi păpădia

Ceaiul făcut din ienupăr si păpădie acţionează la nivelul epiteliului renal, stimulând excreţia acidului uric, a clorurilor şi a apei. Ienupărul contribuie la funcţionarea normală a sistemului urinar, prin ameliorarea diurezei şi a capacităţii de detoxifiere a rinichilor, a sistemului digestiv, prin detoxifierea tractului intestinal şi a sistemului respirator, prin menţinerea sănătăţii arborelui bronşic.

Sunătoarea şi pătlagina

Ceaiul făcut din combinaţia de sunătoare cu pătlagină protejează ficatul şi joacă un rol important în metabolizarea lipidelor, în neutralizarea şi eliminarea substanţelor nocive pentru organism. Ceaiul de sunătoare este ideal pentru tratarea unor probleme precum sinuzită, răceală sau bronşită. De asemenea este recomandat şi în tratarea mahmurelii, dar şi a alcolismului, pentru că conţine hiperforina, o substanţă activă care ajută la eliminarea alcoolului mai repede din organism. Ceaiul de sunătoare este recomandat şi în combaterea depresiei.

 

 

Garcinia cambogia

Este fructul unui copac care creşte în India şi Asia de sud şi acţionează eficient asupra controlului greutăţii, spune dr. Carmen Nonn. "Numeroase studii au arătat că acesta reduce apetitul, împiedică transformarea glucidelor în lipide, arde grăsimile preexistente, induce termogeneza, astfel scade greutatea corporală şi previne acumularea de lipide în ficat", adaugă specialistul.

Cicoarea şi spirulina

Contribuie la controlul greutăţii prin scăderea apetitului, avand totodata si efect hipocolesterolemiant.

Aşadar caută combinaţiile de ceaiuri care au aceste plante. Pe lângă aceste plante, ceaiul mai poate să conţină şi altele, cum ar fi: frunze de ceai verde, frunze de leuştean, sânziene, rizomi de revent, fructe de anason, fructe de coriandru, rizomi de ghimbir.

Atenţie! Respectaţi întotdeauna dozele şi perioada recomandată de administrare care apare precizată pe ambalaj sau prospect. Nu faceţi excese, deoarece acestea pun în pericol sănătatea!

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!