La ce putem folosi folia de aluminiu - sfaturi practice

La ce putem folosi folia de aluminiu

Cred că majoritatea dintre noi avem prin casă folie de aluminiu, pe care de obicei o folosim doar la invelitul mâncării sau câteodată, vara,  la protejarea de razele solare. Insă această folie poate aveă și alte intrebuințări.

Iată câteva din ele.

Puteți curăța grătarul sau oalele arse din bucătărie. In locul buretelui de sârmă se poate folosi folia de aluminiu. Se ia o bucată mai mare, se mototoleşte şi se freacă cu ea obiectele din bucătărie care sunt pătate de arsură.

Alimente invelite in folie de aluminiu 

Folia este un conductor excelent de căldură, astfel că aceasă poate să vă ajute să calcați rufele pe ambele părţi dintr-o dată. Se pune o bucată de folie de aluminiu între cele două suprafeţe de călcat şi astfel o să scurtați timpul dedicat acestei activităţi la jumate.

Dacă aveți un pat sau o canapea masivă sau grea și sunteți singur neavând ajutor, puteti să faceți sa fie o activitate ușoară dacă îmbracați picioarele cu folie de aluminiu, care face ca picioarele acestora să alunece ușor pe covor.

Dupa ce ati prăjit șuncă doriți să aruncați imediat grăsimea insă nu în chiuveta sau la WC, pentru a proteja mediul, atunci puneți grăsimea topită intr-un recipient făcut din folie, așteptați până se răcește și pe urmă o aruncați la gunoi.

Dacă nu ai timp să cureţi des aragazul, îl poţi proteja de murdărie, de pete de ulei, de arsură acoperind suprafaţa de gătit cu folie de aluminiu, lăsând descoperită doar zona din dreptul ochiurilor.

O parte din exemplele date mai sus le găsiți exemplificate în filmulețul de mai jos.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!