Septembrie 22, 2019

Sfaturi practice

Cum ne alegem pepenii la piata

Este destul de dificil, dar nu imposibil să afli cât de copt este un pepene roşu ghidându-te doar după aspect, fără să-i faci „dop”. Mulţi români au obiceiul să îl aleagă orientându-se doar după sunetul pe care îl scoate când îl lovesc uşor.

Citeste mai mult: adev.ro/n81496

 Am intrat în perioada anului în care piața este plină cu pepeni și consumul lor este benefic pentru organism. Pentru cei care au probleme cu rinichi o cură de pepene îi poate ajuta pentru a elimina nisipul sau pietrele. Daca doriți să aflați mai mult citiți despre dieta cu pepene aici

 

 

In general cand alegem un pepene vânzătorul ne face un dop care ne ajută enorm la alegerea lui. In cazul în care nu facem dop iată în continuare la ce trebuie să vă uitați pentru a vă alege un pepene copt:

1. Pepenele să aibă coada incă verde. Dacă coada este uscată e un semn că a fost cules de mai multe zile și chiar dacă e copt, ar putea fi copt forțat. Dacă coada lipsește atunci cu siguranță trebuie să fiți atent la vânzător căci cinstea lui lasă de dorit.

2. Atenție la greutate. Pepenii au in compoziția lor peste 90% apă, așa că dacă ai de ales între doi pepeni de aceeași formă și mărime, alege-l pe cel mai greu. Pepenii care "sunt trecuți" au un gol in jurul miezului și asta îi face mai ușori.

3. Uită-te la grămada de pepeni și incearcă să stabilești unul mai mare ca formă și mărime Să spunem că observi că din gramada respectivă cam 30% sunt in jurul a, spre exemplu – 8 kilograme. Dintre aceia care au 8 kilograme, alege un exemplar care să fie mai mare decât media. Inseamnă că a avut apă din belșug și soare ca să-și depășească confrații.

pepeni4. Toți pepenii au o pată ce bate în galben, acolo fiind locul în care au stat sprijiniți pe pământ. Aceasta pată trebuie să fie cât mai aproape de galben pentru a fi sigur ca ai ales un pepene sănătos și cules la timp. Nu exista o culoare standard pentru asta, în general comparați un pepene cu vecinii lui.

5. Să aibă o formă regulată. Nu trebuie să știm ce formă trebuie să aibă fiecare soi în parte, dar la o privire de ansamblune putem da seama care e etalonul. O formă deviantă e semnul fie a unor condiții precare de creștere (sol impropriu, piatră sau umbră în apropiere, lipsa de apă etc).

6. Coaja trebuie să fie cât mai lucioasă. Dacă coaja este lucioasă e semnul unui pepene ajuns la maturitate în ritmul lui, care a beneficiat de suficient soare sau apă. La fel, fără etalon, compară-l pe cel pe care ai pus ochii cu pepenii asemănători.

7. Sunetul pepenelui atunci când este ciocănit trebuie sa fie plin. Dacă batem uşor în coaja pepenelui sunetul pe care acesta îl scoate nu trebuie să sune a gol. Sunetul unui pepene perfect copt ar trebui să fie plin, iar atingerea ar trebui să-ţi creeze o senzaţie de elasticitate,

Cum amagim copilul ca sa manance - asezarea in farfurie

Daca din diverse motive copilul nostru nu prea vrea sa manance, fiind neastamparat la masa, putem folosi un truc simplu pentru a-i atrage atentia asupra mancarii: aranjatul alimentelor.

Astfel daca alimentele sunt asezate in forme care ii vor atrage atentia copilului, iar mancarea alimentelor se va face sub forma de joaca, cu siguranta cel mic nu va mai face nazuri la mancat

Iat cateva moduri in care puteti aranja mancarea

Cred ca nu exista copilas sa nu iubeasca animalele si mai ales cateii - iata un exemplu cum puteti face un catel dintr-o banana

Asezare mancare pentru copii - catel

 

Asezare mancare pentru copii - omiduta

 

Asezare mancare pentru copii - omiduta

Din carnaciori puteti face o caracatita mica sau un animalut - caracatita cu capetele carnaciorului iar animalutul, care nu stiu cu ce ar semana din partea ramana (se pot folosi cremwursti)

Asezare mancare pentru copii - carnaciori

Oul daca nu vrea sa il mancance il puteti taia in oua si cu o bucatica mica de morcov si doua bucatele de maslina puteti face asa ceva

Asezare mancare pentru copii - oul fiert

 

 

Daca ii serviti sandwich iata o modalitate de a-l aranja pentru a putea sa ii atrageti atentia celui mic

Asezare mancare pentru copii - sandwich

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează