Atelier Trilu-lilu 26 septembrie Libraria Carturesti Iulius Mall

Atelier Trilu-lilu

26 septembrie Libraria Carturesti Iulius Mall 18:30

Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 4-8 ani
 
Anul acesta noutatea la atelierul de educatie muzica este faptul ca incercam sa formam un cor impreuna cu copii, cor ce va avea reprezentatii cu public si va participa la diverse spectacole si concursuri. Consecventa le va asigura un loc in cor, deoarece se vor invata cantece si lectiile vor avea continuitate intre ele.

Cum ar fi sa hoinarim pe note muzicale, sa ne jucam cu ritmul si cu rima, sa coloram pana la DO si sa urcam pana la SI ....poate fi o fantezie sau o traire in cadrul Atelierului de educatie prin muzica.
Cursurile de educatie muzicala se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 ani si 8 ani si au in vedere dezvoltarea muzicala a acestora prin joc, comunicare si activitati de grup.

atelier-creativ-joi-26-septembrie


Grupa este formata din maxim 12 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara.
Lectiile de educatie muzicala vor avea in vedere dezvoltarea abilitatilor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor piese.
Numarul minim de participanti intr-o grupa este de 7 copii.
Obiective urmarite:
•Dezvoltarea sensibilităţii artistice şi emoţionale, prin abordarea unui repertoriu variat de cântece.
•Invăţăm să descoperim şi să transmitem stări emoţionale (bucurie, tristeţea, uimirea),
•Dezvoltarea auzului muzical, a capacităţii de a cânta corect linia melodică a unui cântec se realizează foarte uşor prin intermediul cântatului în cor. Foarte mulţi părinţi spun: „Copilul meu este afon!” Greşit! Auzul muzical se educă, se învaţă aşa cum învăţăm să vorbim.
•Formare sau dezvoltarea simţului ritmic, lucru care este de mare folos în formarea vorbirii corecte, alături de educarea respiraţiei şi a dozării corecte a aeruluipe fraza muzicală, astfel încât să evite inspirarea în mijlocul cuvântului.

Pentru atingerea obiectivelor de mai sus vom folosi şi instrumente de percuţie pentru copii. A învăţa să cânte la un instrument la această vârstăînseamnă mai întâi antrenarea concentrării, a voinţei, a memoriei, dar mai ales a atenţiei distributive.

Atelierul este sustinut de Prof. muzica Damoc Marta.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!