Festivalul concurs "Hai la teatru!" editia a - VIII-a 19-20 martie Teatrul Luceafărul

Festivalul concurs "Hai la teatru!" editia a - VIII-a 

19-20 martie Teatrul Luceafărul

Teatrul “Luceafărul” organizează în perioada 19-20 martie 2014 Festivalul “Hai la teatru!” - festival concurs al trupelor din şcolile şi liceele judeţului şi oraşului Iaşi, ediţia a VIII-a.
Manifestarea va avea trei secţiuni:
- clasele I – IV
- clasele V – VIII
- clasele IX – XII.
Premiile vor fi acordate pe aceste categorii de vîrstă.
Trupele interesate trebuie să depună la secretariatul teatrului sau să expedieze prin poştă (str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi), pînă la data de 25 februarie, o înregistrare video a spectacolului propus (CD sau DVD) însoţită de o prezentare a formaţiei (nume, activitate, componenţă, profesor coordonator, participări la manifestări similare, palmares etc). Materialele vor fi însoţite de precizarea “Pentru Festivalul «Hai la teatru»!”.

Feativalul concurs Hai la teatru - Teatrul Luceafarul 


Selecţia va fi făcută de organizatori, iar ansamblurile selecţionate vor fi înştiinţate pînă cel tîrziu la data de 4 martie. Este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decît cele care au fost prezentate la ediţiile precedente. Durata reprezentaţiei trebuie să fie de cel puţin 15 minute şi de cel mult o oră.   
Se pot înscrie la preselecţie spectacole în limba română, dar şi în limbi străine.
Succesul de care s-au bucurat ediţiile precedente ne determină ca, în preajma Zilei Internaţionale a Marionetei şi Zilei Internaţionale a Teatrului de Animaţie, să cedăm, temporar, scena elevilor-artişti care iubesc teatrul. Festivalul nostru este o manieră eficientă de a-i apropia pe tineri de arta scenică, într-un mod mai activ decît postura tradiţională de spectatori.
În aşteptarea propunerilor dumneavoastră, vă urăm mult succes!
   
                                    Director artistic,
                                    Oltiţa CÎNTEC