Cursuri de vara pentru copii 10 iulie - 28 august Manastirea Golia

Cursuri de vara pentru copii

10 iulie - 28 august Manastirea Golia

 

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi  în parteneriat cu Asociația „Generația Viitorului” Iași organizează în perioada 10.07.2016-28.08.2016, CURSURI de VARĂ pentru copii , în incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea GOLIA.

Cursurile de Vară se adresează copiilor cu vârste între 4 și 14 ani , urmărind să le dezvolte abilitățile artistice, practice și imaginația.

În cadrul acestor cursuri , copiii vor învăța lucrul de mână , vor învăța să confecționeze obiecte din hârtie, sfoară și materiale reciclabile(ex.-PET-uri), dar pot veni și cu sugestii despre ce și-ar dori să învețe, sub îndrumarea D-nei Oana Strătulă și a D-nei Ștefania Munteanu.

Cursurile de Vară se adresează în special copiilor care au în familie o persoană cu dizabilități (copil sau adult), dar și celorlalți copii.

Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura în zilele de Miercuri și Duminică între orele 10,30-12, într-o încăpere din cadrul Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia, pusă la dispoziție de către Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi.

Copiii care vor participa la cursuri sunt încurajați să doneze o sumă cât de mică (2 sau 3 lei) în scopul achiziționării materialelor ce vor fi folosite.

La finalul Cursurilor de Vară, va avea loc o festivitate de premiere, în cadrul căreia Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi va oferi diplome tuturor copiilor participanți, dorind ca în acest fel să-i incurajăm și să-i stimulăm să participe la astfel de activități și pe viitor și să se folosească de cunoștințele acumulate.

cursuri de vara pentru copii Iasi 2016

Tot în cadrul festivității de premiere ,  Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași le va oferi copiilor un spectacol de teatru de păpuși în Turnul Golia.

Asociația  „Generația Viitorului” Iași  s-a înființat în 2012 , prin asocierea unui grup de părinți care au copii cu dizabilități din dorința de a deveni un sfătuitor pentru alți părinți aflați în aceeași situație, pentru a veni în sprijinul familiilor care au în grija  lor persoane cu dizabilități,  aflați în imposibilitatea fizică sau materială de a se îngriji și de a se întreține.

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat  în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniu Cultural la secțiunea CONSERVARE.