Decembrie 01, 2023

Concurs de desene hazlii și caricaturi „Jocurile copilăriei”

Concurs de desene hazlii și caricaturi „Jocurile copilăriei”, dedicat scrierilor lui Ionel Teodoreanu

Ediția a IV-a, 2018

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează ediția cu numărul patru al Concursului de desene inspirate din scrierile lui Ionel Teodoreanu, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2018. Deoarece ediția din acest an este dedicată umorului, lucrările vor purta această amprentă.

Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial și liceal din județul Iași și cuprinde două secțiuni:
I. Gimnaziu: desene hazlii și/sau caricaturi inspirate din povestirile Ulița copilăriei sau Prăvale-Baba;
II. Liceu: desene hazlii și/sau caricaturi inspirate din volumele La Medeleni sau Lorelai.
Lucrările vor fi executate pe foi de bloc de desen A3 (30 x 42 cm), tehnica de execuție fiind la alegere (acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc.). Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări. Nerespectarea acestor condiții va conduce la respingerea lor.

Concurs desene jocurile copilariei 2018

Lucrările vor avea trecute pe verso următoarele mențiuni: opera din care a fost inspirată lucrarea, numele și prenumele concurentului, instituția de învățământ/ clasa/ numele profesorului coordonator și datele de contact ale participantului: număr de telefon și adresă de e-mail) și vor fi depuse până la data de 3 decembrie 2018, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin). Nu se percepe taxă de participare.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției și originalitatea.

Pentru fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda următoarele premii:
Premiul I: 500 lei,
Premiul al II-lea: 400 lei
Premiul al III-lea: 300 lei.

Lucrările premiate devin proprietatea Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.
Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 decembrie 2018, ora 14.00, la Sala de lectură a Bibliotecii.

Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic, la numărul: 0332110044.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (6, 7 și 8 decembrie 2018), organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în  parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor. Ediția din acest an, a V-a, este dedicată umorului și se va desfășura sub genericul „Șaga, umorul și satira”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!