Atelierele DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ), 25 – 29 mai 2021

Atelierele DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ)

25 – 29 mai 2021, Palatul Culturii din Iași

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” propune publicului, în perioada 25 – 29 mai 2021, noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii din Iași, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ):

• „Tu, Eu, și Florile” - marți, 25 mai, ora 11.00, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 15 lei)
Atelierul începe cu vizitarea expoziției „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași” și continuă în Sala de Educație Muzeală, unde participanții vor încerca să picteze propriile flori pe suport papetar grunduit, după modelul celor prezentate în expoziție.

• Atelier de scriere creativă „Poezie DADA” - miercuri, 26 mai, ora 14.00, pentru grupa de vârstă 12+ ani (preț bilet: 15 lei)
Pornind de la indicațiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceți un poem dadaist”, participanții vor lua parte, în Sala de Educație Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale, care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

• „Tainele ceramicii Cucuteni” - joi, 27 mai, ora 11.00, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 15 lei)
Participanții vor vizita Expoziția „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafață ceramică în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

Ateliere Dice la Palatul Culturi din Iasi

• Atelier de scriere creativă „Povești fantastice în Iași” - vineri, 28 mai, ora 12.00, recomandat 10+ ani (preț bilet: 15 lei)
Sala de Educație Muzeală va deveni, preț de o oră, un tărâm al imaginației fără granițe. Pornind de la întâmplări de zi cu zi, participanții vor încerca să imagineze o versiune a orașului Iași într-un univers fantastic, unde totul este posibil.

• Atelier de scriere creativă de poezie „Eminescu peste generații” – recomandat pentru 12+ ani (preț bilet: 15 lei)
Participanții vor vizita expozițiile Muzeului de Artă, urmând să dezvolte activitatea creativă în sala de Educație Muzeală, pornind de la o lucrare reprezentativă.

Numărul de participanți este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.