Ateliere gratuite pentru copii și familii - august 2022, Muzeul Național al Literaturii Române Iași

Ateliere gratuite pentru copii și familii

august 2022, Muzeul Național al Literaturii Române Iași

 

Pe parcursul lunii august, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează activități de educație muzeală și ateliere creative susținute de educatorii muzeali ai instituției.

În fiecare zi de miercuri (3, 10, 17, 24 și 31 august), la Muzeul Poezie(i) din Casa Muzeelor vor avea loc ateliere de scriere creativă pentru copii cu vârste de peste 10 ani. Pornind de la expoziția conceptuală creată de Ion Barbu la Muzeul Poezie(i) și operele poetice ale scriitorilor clasici, participanții vor descoperi tehnicile scrisului literar și arhitectura poeziei, ghidați de Cătălin-Mihai Ștefan.

Vinerea (5, 12, 19, 26 august), tinerii cu vârste cuprinse între 12-14 ani sunt invitați să descopere misterele Dumbravei minunate și de la vila cu turnişor pătrat (Muzeul „Mihail Sadoveanu”). Cei care vor lua parte la ateliere interactive se vor bucura de poveşti inedite, trasee tematice, provocări sau vânătoare de mistere, create de Iunia-Maria Ștefan.

În zilele de 12 și 26 august, la Casa Muzeelor are loc o incursiune în Poveștile lui Ion Creangă. Copiii vor cunoaște mai bine personajele din povești, vor citi și vor urmări firul narativ, se vor juca „de-a cuvintele vechi”. Apoi, urmărind modelul colecției de povești Creangă 2.0, participanții vor propune câte un final alternativ, îndrumați de Ioana Leontioaia. Activitatea se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani.

Atelier de vacanta gratuit la Muzeul Literaturii din Iasi august 2022

Sâmbătă, 6 și 20 august 2022, familiile sunt invitate în curtea Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii, la ateliere de confecționat zmeie. Copiii vor lucra în echipă cu părinții sau cu o rudă apropiată și vor crea propriul zmeu nărăvaș și povestea lui. Activitatea este coordonată de Ioana Leontioaia.

Participarea la toate atelierele din programul lunii august este gratuită. Cei care doresc să participe trebuie să completeze formularul de aici: https://bit.ly/3cPBuR6
Mai multe detalii se află în formularul de înscriere, pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro și pe pagina de Facebook ale Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!