Orășelul Copiilor, 28 mai 2023, Parcul Expoziției

Orășelul Copiilor

28 mai 2023, Parcul Expoziției

 

Orașele sunt ale oamenilor mari. Forfotă, aglomerație, afaceri, birocrație, nu e de joacă! Nu degeaba au primit numele de junglă urbană.
Copiii se trezesc parte din acest mediu, alergând veseli prin parcuri, străbătând rumoarea urbană pentru a ajunge la școală, trăind aici și devenind adulții care vor popula orașul de mâine.
Oare se simt bine în cel de astăzi? Oare îl înțeleg? Oare ce sentimente trăite de copii în orașul de astăzi vor modela felul în care arată orașul de mâine?

Orășelul Copiilor este un proiect cu tradiție în Iași și în multe alte aglomerări urbane din România unde există brandul de voluntariat Amicus. Acum aproape 15 ani, într-un weekend de vară, un parc din Iași se umplea de forfota copiilor veniți să descopere un oraș în miniatură. De atunci, în aproape fiecare an, cunoscând variații semnificative în bine (diversificare prin parteneriate, sponsorizări, amplificarea proiectului în mediile urbane din România), proiectul se întâmplă cu succes, adunând laolaltă reprezentanți ai instituțiilor locale, membri ai mediului privat de afaceri, familii întregi, de fapt întreaga comunitate.

Oraselul Copiilor mai 2023 Parcul Expozitiei Iasi

Orășelul creat este doar al copiilor, aducând divertisment, dar și educând toate părțile implicate în proiect pentru un ”mâine” mai bun, așa cum sunt copiii de astăzi.
Așteptam toți copiii, duminica, 28 Mai în Parcul Expoziției între orele 10:00-18:00.