Februarie 29, 2020

Copii

Concurs de traducere și retroversiune „Păstorel Teodoreanu vs. Mark Twain"

Concurs de traducere și retroversiune „Păstorel Teodoreanu vs. Mark Twain"

Ediția a IV-a

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează cea de a patra ediție a Concursului de traducere și retroversiune, manifestare inclusă în cadrul ediției a V-a a Festivalului „Teodorenii”. Competiția se adresează exclusiv elevilor din ciclul liceal din județul Iași și cuprinde două probe obligatorii:
(1) Realizarea unei traduceri din română în engleză a unui fragment (2500 de caractere) din volumul Hronicul măscăriciului Vălătuc, de Al. O. Teodoreanu (Păstorel);
(2) Realizarea unei traduceri din engleză în română a unui fragment (2500 de caractere) din volumul The Adventures of Huckleberry Finn, de Mark Twain.

Participanții vor face dovada măiestriei în traducere și retroversiune pentru ambele texte.
Vor fi luați în considerare doar participanții care execută ambele traduceri.
Textele vor fi redactate în format editabil (.doc, .docx, .rft, .odt) și vor fi trimise până la data de 28 noiembrie 2018 pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

concurs traducere noiembrie 2018

Documentul va conține numele și prenumele participantului, instituția de învățământ/clasa, adresa de e-mail și numărul de telefon. Nerespectarea acestor condiții, precum și orice dovadă de plagiat vor duce la respingerea concurentului.
Fragmentele propuse de organizator sunt disponibile în format electronic pe pagina www.bjiasi.ro sau în format tipărit la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Compartimentul American Corner (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin).
Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta fidelitatea și transparența traducerii/retroversiunii.

Se vor acorda următoarele premii:
Premiul I – 500 de lei,
Premiul al II-lea – 400 de lei
Premiul al III-lea – 300 de lei.
Se vor mai acorda diplome și premii speciale. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 decembrie 2018, ora 14.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași. Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic, la numărul 0751769118.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (6, 7 și 8 decembrie 2018), organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în  parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor.
Ediția din acest an, a V-a, este dedicată umorului și se va desfășura sub genericul „Șaga, umorul și satira”.

Concurs de desene hazlii și caricaturi „Jocurile copilăriei”

Concurs de desene hazlii și caricaturi „Jocurile copilăriei”, dedicat scrierilor lui Ionel Teodoreanu

Ediția a IV-a, 2018

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează ediția cu numărul patru al Concursului de desene inspirate din scrierile lui Ionel Teodoreanu, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2018. Deoarece ediția din acest an este dedicată umorului, lucrările vor purta această amprentă.

Concursul se adresează exclusiv elevilor din ciclul gimnazial și liceal din județul Iași și cuprinde două secțiuni:
I. Gimnaziu: desene hazlii și/sau caricaturi inspirate din povestirile Ulița copilăriei sau Prăvale-Baba;
II. Liceu: desene hazlii și/sau caricaturi inspirate din volumele La Medeleni sau Lorelai.
Lucrările vor fi executate pe foi de bloc de desen A3 (30 x 42 cm), tehnica de execuție fiind la alegere (acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc.). Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări. Nerespectarea acestor condiții va conduce la respingerea lor.

Concurs desene jocurile copilariei 2018

Lucrările vor avea trecute pe verso următoarele mențiuni: opera din care a fost inspirată lucrarea, numele și prenumele concurentului, instituția de învățământ/ clasa/ numele profesorului coordonator și datele de contact ale participantului: număr de telefon și adresă de e-mail) și vor fi depuse până la data de 3 decembrie 2018, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin). Nu se percepe taxă de participare.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției și originalitatea.

Pentru fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda următoarele premii:
Premiul I: 500 lei,
Premiul al II-lea: 400 lei
Premiul al III-lea: 300 lei.

Lucrările premiate devin proprietatea Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.
Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 decembrie 2018, ora 14.00, la Sala de lectură a Bibliotecii.

Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic, la numărul: 0332110044.

Festivalul „Teodorenii” este o manifestare complexă ce se va desfăşura pe parcursul a trei zile (6, 7 și 8 decembrie 2018), organizată de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în  parteneriat cu instituţii reprezentative din Iași. Scopul festivalului este celebrarea contribuției deosebite a celor doi frați Teodoreanu, Ionel și Păstorel, la viața culturală ieșeană, concomitent cu punerea în valoare a genurilor literare în care au excelat cei doi și a modului „moldovenesc” de viață descris în opera lor. Ediția din acest an, a V-a, este dedicată umorului și se va desfășura sub genericul „Șaga, umorul și satira”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează