Octombrie 02, 2022

Copii

Atelierele pentru copii DICE – D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ), 17-18 august 2021

Atelierele pentru copii DICE – D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ)

17 - 18 august 2021, Palatul Culturii

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” propune publicului, în perioada 17 – 18 august 2021, noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii din Iași, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ).

Marti, 17 august 2021

Marți, 17 august, ora 11.00,

„Jocurile copilăriei”

Recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preț bilet: 10 lei)

Participanții vor vizita expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, după care vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziție toate materialele necesare.

Miercuri, 18 august 2021

Miercuri, 18 august, ora 11.00,

Atelier de scriere creativă „Poezie DADA”

Recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani (preț bilet: 15 lei)

Pornind de la indicațiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceți un poem dadaist”, participanții vor lua parte, în sala de Educație Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte. Prețul biletelor include toate materialele necesare.

Atelierele pentru copii DICE 17 18 august 2021

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă

Teatrul Luceafărul revine din vacanță

Teatrul Luceafărul revine din vacanță

 

Începând cu data de 8 august, echipa artistică a Teatrului Luceafărul revine din vacanță și își invită spectatorii la spectacole duminicale.

Anunțată încă înainte de perioada concediilor, reprezentația cu SCUFIȚA ROȘIE (8 august, sala mică, ora 11) este deja sold-out, așa încât conducerea instituției a decis programarea unei a doua reprezentații, în aceeași zi (duminică, 8 august) de la orele 18.

Biletul costă 14 lei și poate fi achiziționat de pe platforma https://www.bilet.ro/promoter/teatrul-luceafarul-iasi.

După o binemeritată perioadă de reîncărcare a bateriilor artistice, actorii reașteaptă publicul în sală la o întâlnire cu personajele clasice din povestea Fraților Grimm. Creația semnată de regizorul Constantin Brehnescu are o muzicalitate specială, fiind scrisă în versuri, iar cei doi actori din distribuție, Ioana Iordache și Claudiu Gălățeanu, susțin toate rolurile într-un adevărat recital.

Scufita Rosie la Teatrul Luceafarul Iasi vacanta 2021

Pe 15 august, de la orele 11, se va juca URSUL PĂCĂLIT DE VULPE, iar biletele sunt deja puse în vânzare pe aceeași platformă.
În privința proiectelor viitoare, directorul artistic al așezământului, teatrologul Oltița Cîntec, precizează că "cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr va avea loc între 1-10 octombrie. Focusul ediției - «artă și tehnologie» - va aduce în program prezențe de excepție din țară și străinătate, dar vom avea și evenimente, de tip să le zic, clasic, astfel încât toți cei cu sufletul tânăr să își împlineascpă așteptările. În această perioadă lucrăm cu o echipă de tineri creatori coordonată de Bobi Pricop la o producție nouă – Labirint, care va avea premiera în festival. Da, acel Bobi Pricop care a regizat Pisica verde, pe care îl reluăm în toamnă, spectacol care ne-a dus în lista de nominalizări a UNITER și în toate festivalurile importante din țară. Așa încât, chiar dacă încă e vacanță, rămâneți cu ochii pe noi!"

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!