Copii

Atelier educațional pentru copii "Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă"

Atelier educațional pentru copii "Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă"

11 ianuarie – 1 mai 2022, Palatul Culturii

 

Secția Relații Publice, Marketing Cultural, Logistică, Proiecte și Programe în colaborare cu Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală DICE – D(istractiv)- I(nteractiv)- C(reativ)- E(ducativ), atelierul „Ecleraj. Obiecte şi sisteme de iluminat, din Preistorie până în Epoca Modernă”.

Propusă publicului, în perioada 11 ianuarie – 1 mai 2022, în contextul proiectului expozițional cu același nume, derulat de Muzeul de Istorie a Moldovei, această activitate educațională îi va imersa pe participanți într-un context muzeal menit să le prezinte un vast şi vechi domeniu: iluminatul artificial.

Produse rezultate din activităţile agro-pastorale, aşa cum erau ceara şi seul, dar și alte elemente pe care natura le-a oferit omului vor putea fi înțelese prin această incursiune teoretică, dar și practică, deoarece vizita ghidată în expoziție va fi urmată de decorarea unui sfeșnic din material ceramic, în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

La atelierul care durează aproximativ 90 de minute, pot participa maxim 10 persoane, iar prețul unui bilet este de 20 lei, activitatea desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor sanitare în vigoare, aplicabile și în instituțiile publice. Programările se fac la numărul de telefon 0232. 275. 979, interior 116, prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE, sau pe email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

atelier educational pentru copii Ecleraj

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

Atelier de mărțișoare pentru copii, 22 februarie - 10 martie 2022

Atelier de mărțișoare pentru copii

22 februarie - 10 martie 2022, Palatul Culturii

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe continuă seria Atelierelor DICE (Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ), cu o temă dedicată unuia dintre cele mai îndrăgite simboluri ale primăverii: Mărțișorul.

Adresate copiilor cu vârsta de minimum 5 ani (individual sau în grupuri de max. 15 persoane), Atelierele de mărțișoare se desfășoară la Palatul Culturii, în perioada 22 februarie – 10 martie 2022, de marți până joi, în orele 10.00 și 16.00; vineri, 10.00 – 14.00.

Pentru a afla povestea mărțișorului, simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii, dar și pentru a intra în atmosfera satului de altădată, participanții vor face o incursiune în expoziția „Sărbătoarea în sat. Spiritualitate și artă”, deschisă la Muzeul Etnografic al Moldovei. Apoi, în Sala de Educație Muzeală, vor confecționa mărțișoare, pe care le vor dărui celor dragi.

Durata unui atelier este de 60 – 90 minute. Biletul costă 10 lei sau 15 lei, în funcție de model, tehnică de lucru și durată de realizare, toate materialele fiind incluse în preț. Participarea se face respectând normele sanitare și de distanțare impuse în contextul pandemiei.

Atelier de martisor dice februarie 2022 Iasi

Programările se pot face la numărul de telefon 0232 275 979/ interior 116 sau pe pagina de Facebook Atelierele DICE.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!