Decembrie 06, 2022

Copii

Atelierele DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ), 25 – 29 mai 2021

Atelierele DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ)

25 – 29 mai 2021, Palatul Culturii din Iași

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” propune publicului, în perioada 25 – 29 mai 2021, noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii din Iași, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ):

• „Tu, Eu, și Florile” - marți, 25 mai, ora 11.00, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 15 lei)
Atelierul începe cu vizitarea expoziției „Maeștrii picturii românești în patrimoniul Muzeului de Artă Iași” și continuă în Sala de Educație Muzeală, unde participanții vor încerca să picteze propriile flori pe suport papetar grunduit, după modelul celor prezentate în expoziție.

• Atelier de scriere creativă „Poezie DADA” - miercuri, 26 mai, ora 14.00, pentru grupa de vârstă 12+ ani (preț bilet: 15 lei)
Pornind de la indicațiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceți un poem dadaist”, participanții vor lua parte, în Sala de Educație Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale, care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

• „Tainele ceramicii Cucuteni” - joi, 27 mai, ora 11.00, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 15 lei)
Participanții vor vizita Expoziția „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafață ceramică în Sala de Educație Muzeală, în strânsă legătură cu informațiile primite în expoziție.

Ateliere Dice la Palatul Culturi din Iasi

• Atelier de scriere creativă „Povești fantastice în Iași” - vineri, 28 mai, ora 12.00, recomandat 10+ ani (preț bilet: 15 lei)
Sala de Educație Muzeală va deveni, preț de o oră, un tărâm al imaginației fără granițe. Pornind de la întâmplări de zi cu zi, participanții vor încerca să imagineze o versiune a orașului Iași într-un univers fantastic, unde totul este posibil.

• Atelier de scriere creativă de poezie „Eminescu peste generații” – recomandat pentru 12+ ani (preț bilet: 15 lei)
Participanții vor vizita expozițiile Muzeului de Artă, urmând să dezvolte activitatea creativă în sala de Educație Muzeală, pornind de la o lucrare reprezentativă.

Numărul de participanți este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE - D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

 

Ateliere creative - Flori de Portocal, 7 noiembrie 2020

Ateliere creative - Flori de Portocal

7 noiembrie 2020

 

Va salutam cu drag si dor...timid si in conditii de siguranta, necesare vremurilor in care traim, dorim sa ne reluam o parte din activitatile colorate, creative si pline de energie pozitiva. Asa ca va invitam la Sambata creativa, pe 7 noiembrie. Am pregatit doua activitati tare dragute si interesante pentru copii:
- ora 12.00 - vom picta impreuna niste superbe sacosele de panza. Ele sustin cauza de mediu si sunt super practice la cumparaturi. Pot sustine o greutate de peste 10 kg, sunt din bumbac natural si eu o tortita generoasa. Dupa ce vor fi pictate pe placul inimii copiilor, vor deveni un super accesoriu pentru o plimbare prin parc, sedintele de cumparaturi, mersul la piata, film, etc. Atelierul se adreseaza copiilor peste 7 ani si are un cost de 45 de lei.
- ora 14.00 - vom realiza impreuna cele mai simpatice coronite de toamna. Chiar daca suntem in ultima luna de toamna, pare ca abia acum frunzele s-au ingalbenit usor si vantul a inceput sa fie usor mai aspru. Vom decora un suport de coronita cu elemente specifice toamnei, dar apoi il putem folosi pentru toate anotimpurile. Ne folosim imaginatia tot timpul anului si iarna il putem decora cu crengute de brad si stelute argintii, primavara cu flori si fluturi colorati si vara cu scoici si stelute de mare. Atelierul se adreseaza copiilor peste 5 ani si are un cost de 40 de lei.

atelier picturi sacose Flori de portocal

Daca decidem sa participam la ambele activitati vom beneficia de o reducere de 10%. Daca venim cu un prieten sau cu fratele la un singur atelier se aplica si aici reducerea de 10%. Reducerile nu se cumuleaza.
Atelierul nostru va asteapta asadar cu drag sambata la activitati, vor fi cateva ore incarcate cu voie buna, multa culoare si creativitate si bucuria reintalnirii.
Ii rugam pe participanti sa aduca cu ei o mascuta si mult chef de lucru.
Locuri limitate: 10 copii per activitate.
Ne anuntam participarea din timp la numarul 0740574524 sau pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Va asteptam cu drag!

atelier coronite Flori de portocal

Adaugă comentariu

Trimite

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!