Iunie 07, 2020

Sport

Campionatul European de snooker 3-9 octombrie Bucureşti

Campionatul European de snooker

3 - 9 octombrie Bucureşti

După meciurile demonstrative la care au participat 4 dintre greii snookerului mondial, iată că România este pusă din nou pe harta snookerului european.  Spre bucuria iubitorilor de snooker de la noi, McCann Thiess Events şi World Snooker au semnat un contract valabil pentru trei ani pentru ca ţara noastră să organizeze Campionatul European de snooker. Turneul va avea loc în perioada 3-9 octombrie 2016 la Bucuresti, iar televiziunea care va transmite evenimentul este Eurosport, care  a achiziționat deja drepturile TV.

Inițial turneul trebuia să aibă loc la București, apoi a fost mutat la Cluj, dar din cauza numărului mic de fani prezenți la patrulaterul de acum câteva luni, organizatorii au luat decizia ca acesta să fie din nou organizat la București, făcându-se eforturi pentru a se găsi o locație specială pentru acest eveniment.

Ronnie OSullivan cluj 2016

La competiţia din perioada 3-9 octombrie vor participa 128 de jucători din 89 de ţări, din toată lumea, chiar dacă titulatura campionatului este de "european", Ronnie O'Sullivan, fiind unul dintre cei care şi-a confirmat deja prezenţa! Pe lîngă acesta la aceasta ediţie a Europeanului ar putea participa, printre alţii, Stuart Bingham, Shaun Murphy, Judd Trump, Mark Williams și Mark Selby. Ediţia din 2016 a CE de snooker este cea mai nouă competiţie pe care o va organiza World Snooker.

Cum ajung infractori 54000 de pariori

Din pacate s-a ajuns la o situatie absurda, in care vor fi chemati nu mai putin decat vreo 54000 de jucatori la pariuri, pentru ca au pariat in perioada 10 - 30 septembie la case de pariuri care nu erau licentiate.

Problema care se ridica, cel putin pentru mine, este modul in care au fost instiintati pariori despre legalitatea parierii pe anumite site-uri dar mai ales cuantumul amenzilor care vor fi aplicate, acestea fiind cuprinse intre 5000 - 10000 lei.

Deci revenind la modul de instiintare al jucatorilor despre ilegalitatea parieri la casele de pariuri fara licenta trebuie precizat faptul ca lista actualizata cu casele licentiate din 1 octombrie a fost postata la o saptamana mai tirziu. In cazul bet365 e ciudat ca acest site s-a aflat in 3 situatii diferite intr-o perioada foarte scurta de timp.

cum arata jucatorii la bet365

Astfel am avut situatiile de mai jos

- Nu a fost pe lista alba si nu a avut licenta;
- Nu a fost pe lista alba dar a avut licenta;
- A fost pe lista alba dar nu a avut licenta.

Conform acelei liste pe care ONJN o tot aduce in discutie zilele astea, o data nu era voie sa pariem, ceea ce era corect, altadata nu era voie sa pariem, desi era voie (casa avand licenta valabila dar operata cu intarziere de aproape o saptamana in acea lista), altadata era voie sa pariem, desi legal nu era voie (casa era in lista cu licente desi ea nu o mai avea).
Noi ce baza sa punem pe acea lista cand nici ONJN nu stie ce vrea si pe ce lume e?

Eu personal de cate ori am intrat pe site-ul ONJN si am verificat lista neagra cu site-urile cu drept de joc pentru pariori bet365 nu era pe ea. Oare o fi fost greu ca cei de la ONJN sa fi facut o campanie nationala la televiziuni despre unde putem paria si mai ales unde putem vedeam care site-uri sunt legale? De asemenea site-urile ilegale ar fi trebuit blocate sau macar la accesarea acestora sa apara un mesaj de avertizare.

Asa cum s-a putut pe 15. octombrie sa se blocheze accesarea conturilor la cele 2 case, la fel de bine se putea face si pe 10 septembrie. Intrebarea care se naste este cum s-a putut impune pe 15.10, si nu s-a putut si pe 10.09?

Revenind la cuantumurile amenzilor mi se pare o absurditate ca un parior care a jucat 50 de lei sa primeasca o amenda de 5000 de lei, cand pentru alte infractiuni majore amenzile nu depasesc 1500 de lei de exemplu. Se pare ca e un pericol pentru societate o persoana care joaca 30 de lei la pariuri decat un patron idiot care foloseste carne expirata si care intoxica cateva zeci de persoane.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!