Sfaturi pentru cei care merg la strand

Au venit zilele călduroase şi, odată cu ele, tentaţia să mergeţi să vă răcoriţi la piscină sau la ştrand, este din ce în ce mai mare.

In cazul în care vă hotărâţi să mergeţi la ştrand e bine să ţineţi cont de următoarele aspecte pentru a nu vă trezi că aveţi neplăceri:

Intraţi în apă cu ochelari, căşti şi dopuri pentru urechi şi asta pentru că apa poate intra în urechi sau în ochi, iar germenii din apa bazinului pot produce infecţii oculare sau otite. După ce ieşiţi din apa ştrandului mergeţi şi spălaţi-vă ochii cu apă curată şi scoteţi-vă apa din urechi folosindu-vă de un prosop moale.

Trebuie să fiţi atenţi ca apa din bazin să nu aibă prea mult clor, pentru că în acest caz vă puteţi alege cu mâncărimi de piele, iritaţii ale ochilor sau probleme de respiraţie. De obicei prezenţa în cantitate prea mare a clorului în apă se simte pe cale olfactivă, mirosul puternic de clor fiind uşor de sesizat. Este indicat să faceţi un duş de fiecare dată după ce iesiţi din bazinul ştrandului.

Sfaturi pentru cei care doresc sa mearga la piscina sau la strand

Nu staţi prea mult la soare, plaja fiind recomandată dimineaţa până la ora 11.00 şi după-amiaza, după ora 17.00; cel mai bine ar fi să staţi cât mai mult sub o umbrelă de soare; şi purtaţi ochelari de soare şi pălărie. De asemenea vă puteţi proteja pielea cu creme de protecţie solară.

Nu vă aşezaţi direct pe şezlong, incercaţi să îl acoperiţi cu un prosop mare pe care să îl spălaţi acasă, la programul de fierbere a maşini de spălat. Vă recomand asta pentru că, dacă este proprietatea ştrandului, un şezlong colectează şi transmite puzderii de microbi şi de boli de piele.

Dacă veniţi cu mâncare de acasă incercaţi să tineţi alimentele luate de acasă într-o geantă frigorifică, la umbră; cumpăraţi mâncare doar din centrele alimentare dotate cu vitrine frigorifice sau cu linii de autoservire de o igienă impecabilă; şi nu acceptaţi preparate care arată dubios. Asta, pentru a evita indigestiile sau toxiinfecţiile alimentare.

Nu mergeţi la duş  în picioarele goale căci, la duş, în grupurile sanitare şi pe marginea bazinului, umezeala şi căldura creează condiţiile optime pentru micoze.

Nu plecaţi cu părul ud căci, dacă intraţi într-un magazin cu aer condiţionat, aveţi toate “şansele” să răciţi, din cauza diferențelor mari de temperatură. Dacă nu puteţi sta la soare până când vi se usucă părul, puneţi-vă pe cap o eşarfa.

Dacă vă hotăraţi şi doriţi să mergeţi la Iaşi la ştrand, adresa lui este pe strada Cicoarei sau puteţi merge la piscinele din Iaşi , lista tuturor piscinelor din Iaşi găsind-o aici