Plante purificatoare - Feriga Boston planta care lupta impotriva toxinelor si mucegaiului

 

Una din cele mai populare plante care ajută la purificare aerului din locuinţe este Feriga Boston (sau Nephrolepis exalta). Feriga Boston a fost numită "cea mai eficientă plantă de filtrare" datorită capacitaţii sale de a expulza toxinele şi mucegaiul din aerul unei locuinţe sau din birou.

Feriga Boston va transforma orice casă sau birou intr-o adevarată pădure sau cel puţin asta va fi senzaţia când vei respira aerul produs de această plantă!

feriga-boston-3

Feriga Boston este o plantă care provine din regiunile tropicale şi sub-tropicale ale lumii şi trebuie să ştiţi că nu suportă frigul, de aceea iarna aceasta trebuie să stea obligatoriu în spaţii inchise. Planta nu preferă lumina puternică nefiind indicat să o puneţi direct in soare, căci nu suportă prea bine acest lucru.

feriga-boston-1

Planta este indicată în locurile în care umiditatea este ridicată. Dacă planta se găsește într-o incăpere în care umiditatea este mai scazută atunci ar fi bine ca odată sau de două ori pe săptămană să ii udaţi frunzele cu un pulverizator. In cazul în care planta nu va avea umiditatea necesară, frunzele ei vor căpăta culoarea galbenă, acesta fiind indiciul principal că planta suferă de sete.

Unul din motivele pentru care plantele mor este lipsa apei, şi mai ales lipsa umidităţii din solul plantei. De aceea verificaţi zilnic dacă solul din recipientul în care este planta este umed.

feriga-boston-2

Trebuie stiut că planta nu are nevoie de ingrăsăminte, acestea fiindu-i puse de două ori pe an.

Trebuie să aveţi grijă la dăunători, duşmanii de moarte ai plantei fiind in special acarienii.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!