Prima drona ambulanta produsa in Olanda

 

Prima drona ambulanta produsa in Olanda

 

Prima dronă ambulanță a fost proiectată și realizată în Olanda, cu scopul de a veni în ajutorul celor care acordă asistență medicală inainte ca ambulanțele să ajungă la locul unui accident medical.

Primul prototip, prezentat de inginerul olandez Alec Momont, a fost gândit in special pentru transportul unui defibrilator la locul accidentelor vasculare. In Europa sunt anual peste 800000 de cazuri de  stop cardiac, iar timpul mediu in care, la fața locului pot apare ambulanțele este de 10 minute. Ceea de este destul de mult, tinând cont că moartea cerebrală sau decesul în cazul stopurilor cardiace apare intre 4 și 6 minute .

Drona este capabilă să aducă la locul accidentului un bagaj medical de maxim 5 kg, ce poate să conțină un defibrilator, o mască de oxigen și doze de insulină. Ea poate acoperi o suprafață de 10 Km patrați putând zbura cu 100 Km/h.

Drona ambulanta din Olanda

Materia primă din care este construită drona este fibra de carbon, ea fiind produsă de o imprimantă 3D. Prețul unei asemenea drone ajunge în jurul a 22000 de dolari.

Urmariti clipul pentru a vedea cum poate ajuta drona la salvarea unei persoane care are un stop cardiac