Cascada Yosemite - o cascada spectaculoasa

 

Parcul National Yosemite este un parc national american situat in centrul statului California, la 300 de Km distanta de San Francisco. A fost declarat parc national in anul 1890 si e faimos pe plan mondial datorita terenurilor accidentate, a cascadei si a pinilor vechi de sute de ani. Parcul acopera o suprafata de 1200 Km2 iar cascada "El Capitan" e una din cele mai spectaculoase.

Imaginea impresionanta a cascadei este data de reflectia soarelui care loveste suprafata apei sub un unghi anume. Aceasta rara priveliste poate fi vazuta doar intr-o anumita perioada de doua saptamani catre sfarsitul lunii februarie. Pentru a fotografia acest eveniment rar, fotografii trebuie sa astepte ani, plini de rabdare , pentru a putea sa imortalizeze fenomenul. Totul depinde de natura si de noroc.

Primul fenomen este modul de formare a cascadei - prin topirea zapezii si ghetii de pe varful muntelui. Zapada se topeste intre decembrie si ianuarie, uneori la sfarsitul lui februarie nemai fiind zapada.

Al doilea fenomen - unghiul specific sub care razele soarelui ating apa ce curge. Aceasta pozitie a soarelui o gasim doar intr-o scurta perioada de timp,aceasta fiind in luna februarie. Daca ziua este noroasa sau ceva blocheaza soarele fenomenul nu se poate observa.

Cascada yosemite

Spuneam ca totul depinde de natura si noroc pentru ca vremea in aceasta perioada a anului e deseori schimbatoare si imprevizibila , ceea ce conduce la dificultatea obtineri acestor fotografii.

Cascada yosemite

 

Cascada yosemite

 

yosemite4

 

Cascada yosemite