Huashan Trail - traseu montan pentru iubitorii de adrenalina

 

Huashan - un traseu foarte periculos insa minunat

 

Muntele Hua este situat în provincia Shaanxi din China si la sud de Huayin City fiind considerat unul din cei cinci munti sacri ai Chinei. Pe muntele Hua se gasesc mai multe temple Taotiste unde in trecut veneau in pelerinaj marea majoritate a celor care conduceau China, fiind considerat cel mai puternic centru religios al Chinei.

Pentru a ajunge la destinatieva trebui sa mergeti mai intai cu telecabina, apoi pe o serie de scanduri legate intre ele, dupa care o portiune de catarare pe peretele muntelui cu varfurile picioarelor introduse in niste gauri aflate in piatra si lanturi de care calatorii se tin.

 

hua9

Huashan este format din cinci vârfuri si atunci cand este privit dintr-un anumit unghi cele cinci varfuri seamana cu petalele unei flori. Initial Hua a fost numit Xiyue - "muntele de Vest", fiind cel ami vestic varf din cele cinci. Pe toate cele cinci varfuri au fost temple taoiste insa astazi au ramas doar cateva, care in general sunt vizitate de turisti , in special de tineri, si mai putin de cei care vin in pelerinaj.

hua3

Varful de Est are inaltimea de  2090 m. si el mai este denumit si Varful Invelisul Soarelui , deoarece partea de sus a varfului este cel mai bun loc pentru a privi rasaritul soarelui.

Varful Mijlociu este de asemenea, numit Varful Fecioarei de Jad (Jade Maiden Peak) are o inaltime de 2042 m. Povestea spune ca Nongyu, fiica regelui Mugong (659B.C.-621B.C.) din Regatul Qin (770B.C.-476B.C.), a fost obosita de viata de la curte, asa ca ea impreuna cu sotul ei s-au mutat pe Varful Mijlociu al muntelui Hua.

Varful de Vest are o inaltime de 2087 de metri . Este numit Varful Lotusului (Lotus Peak), din cauza formei sale unice. Acest varf este format de catre o stanca uriasa. Prin urmare, este foarte abrupt.

Varful de Nord este cel mai mic avand inaltimea de 1613 m. Astazi este numit Varful terasa Norilor (Cloud Terrace Peak) pentru ca arata ca o terasa plana in nori.

Cea mai periculoasa parte a caii Huashan este considerata a fi ‘Changong Zhandao’ o cale lata de un pic peste jumatate de metru de-a lungul peretelui vertical al stancii, unde doar un singur pas gresit inseamna caderea in abisul ce se deschide sub tine. Elementul de ’siguranta’ este un lant ce inconjoara stanca, asa ca daca planuiti sa urmati aceasta cale, luati-va o pereche de hamuri ca cele folosite de cataratori si legati-va de lant

Sunt deasemenea portiuni ale caii unde turistii au doar un lant si niste gauri in roca in care intra doar varful piciorului pentru suport.