Axel Erlandson modelatorul de copaci

Axel Erlandson este un american de origine suedeza care s-a nascut in Halland in anul 1884 intr-o familie din care mai faceau parte inca 2 frati si o sora.Acestia au emigrat in anul 1886 in Statele Unite unde s-au stabilit, in New Folden Township. Dupa ce s-a casatorit acesta era un agricultor care crestea fasole si alte plante agricole insa pasiunea sa adevarata era pentru copaci. Pentru inceput el s-a ocupat de gardurile vii, pentru ca mai apoi sa treaca la modelat copacii dupa schite facute de el insusi.

In 1945 sotia sa impreuna cu fiica fiind in calatorie in California au observat ca acolo oamenii plateau pentru a vedea diferite ciudatenii care erau aliniate pe marginea drumului. Ea i-a relatat faptul acesta sotului ei care a hotarat sa cumpere o fasie de teren de-a lungul drumului si acolo a inceput sa planteze copacii care erau modelati de el  dupa schitele sale.

Expozitia care se numea "The Circus Tree" va fi deschis publicului in anul 1947.

Copac modelat de Axel Erlandson

Copac modelat de Axel Erlandson

Copac modelat de Axel Erlandson

Copac modelat de Axel Erlandson

Copaci modelati de Axel Erlandson

Axel Erlandson langa una din creatiile sale.

Copaci modelati de Axel Erlandson

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!