Teatru - "Sunt o baba comunista" 12 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Teatru - "Sunt o baba comunista"

12 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Ateneul Tătăraşi invită publicul pe 12 aprilie 2014, la ora 19:00 la o altă reprezentaţie a spectacolului de teatru SÎNT O BABĂ COMUNISTĂ - după romanul lui Dan LUNGU, adaptare text şi regie Lucian Dan TEODOROVICI.

În distribuţie:
Pușa DARIE - Emilia
Cosmin PANAITE - Scriitorul
Adrian MARELE - Mitu
Sorin CIMBRU - Hondrilă
Delu LUCACI - Aurelia
Dumitru NĂSTRUȘNICU - Şeful
Viorel VÂRLAN - Dorofte
Andreea SPĂTARU – Emilia tânără
scenografie: Titus IVAN

Spectacolul este produs cu sprijinul GENERALI ROMÂNIA.

sunt-o-baba-comunita

Încă de cînd am citit prima oară cartea lui Dan Lungu, am fost fascinat de protagonistă, Emilia Apostoae. Şi-am încercat să înţeleg, în calitatea mea de cititor, de unde vine nostalgia ei faţă de un regim în fond criminal.
Este propunerea pe care noi, întreaga echipă, o facem şi acum spectatorilor: să caute în ei înşişi întrebări, nu răspunsuri. Sînt o babă comunistă este un spectacol cu „sînt”, nu cu „sunt”. Este un spectacol despre cît de triste (ne) pot fi uneori bucuriile. Este un spectacol despre cum oamenii reuşesc să se oblige pe ei înşişi să fie fericiţi, atunci cînd nici un element exterior lor nu-i îndeamnă, de fapt, la fericire.
Şi mai trebuie să spun că am avut marea plăcere şi marele noroc de a lucra cu o distribuţie extraordinară, reprezentativă atît pentru publicul care a trăit
în perioada comunistă, cît şi pentru cel născut după revoluţie.
Aşa încît nu ne rămîne decît să ne aşteptăm publicul în sala de spectacol, cu convingerea că propunerea noastră îl va interesa.

Lucian Dan Teodorovici

Rezervări online: http://www.ateneutatarasi.ro/
Bilet: 15 lei
Bilet elevi, studenți, pensionari: 10 lei
Program casierie bilete: luni - vineri 13.00-16.00 şi cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol.