Decembrie 09, 2023

Teatru - Hangita de Carlo Goldoni 11, 13 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Teatru - Hangita de Carlo Goldoni

11, 13 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Ateneul Tătăraşi invită publicul  pe 11 şi 13 aprilie 2014, la ora 19.00, la premiera spectacolului de teatru „Hangiţa”, comedie, de Carlo Goldoni, regie Andrei CIOBANU.

Distribuţie:
Simona SIMIONESEI - Mirandolina
Mădălina MUNTEANU - Ortensia
Dragoş STAN- Fabrizio
Tomiţă MORARU – Cavalerul di Ripafratta
Gheorghe ȘFAIȚER – Marchizul di Forlipopoli
Cătălin CUCU – Contele d`Albafiorita

Scenografie:  Nicolai MIHĂILĂ

Mişcare scenică: Beatrice VOLBEA

Fotografii: Adrian CUBA

Spectacolul este produs cu sprijinul Volksbank România.

teatru-hangita-ateneul-tatarasi-2014

Despre piesă:
„Hangiţa” este o comedie care va binedispune pe oricine indiferent de vârstă şi în care oricine se va regăsi.
Hangiţa de la Ateneul Tătăraşi din Iaşi e plină de culoare, de voioşie, de lumină, de muzică, de bună dispoziţie, de umor, de intrigi, de rezolvări neaşteptate ale unor situaţii aparent banale, de iubire, de falsitate în dragoste, de interese financiare. Mai pe scurt e plină de viaţă!
„Hangiţa” este o Commedia dell’Arte mai modernă, cu fine accente psihologice. Trebuie să menţionez că stilul nostru de joc nu e acelaşi cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc şi apropiat de actual. Atât de natural cât se poate juca astfel încât să nu uităm că suntem totuşi la o comedie a lui Goldoni.  Reţeta pentru o „Hangiţa” savurată de toată lumea este următoarea: se iau doi nobili meschini, fals îndrăgostiţi de o tinerică frumoasă şi se amestecă alături de un cavaler ţanţoş şi orgolios, aparent sigur pe el, la felul întâi. Mai apoi se adaugă o hangiţă oacheşă şi inteligentă, dar şireată şi prefăcută împreună cu o actriţă descurcăreaţă şi dispusă la orice fel de compromis pentru a-şi atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presară un valet sincer, dar sărac cu duhul împreună cu câteva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul. Astfel avem un meniu complet, delicios de comic, la doar 15 lei care se serveşte cel mai bine la ora 19 la Ateneul Tătăraşi.
Andrei CIOBANU


Rezervări online: www.ateneutatarasi.ro
Bilet: 15 lei
Bilet elevi, studenţi, pensionari, şomeri: 10 lei

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!