Decembrie 04, 2023

Teatru Pescarul si sufletul sau 6 octombrie Teatrul Luceafarul

Teatru Pescarul si sufletul sau

6 octombrie Teatrul Luceafarul 19:00

 

Prestigiosul Teatru Odeon București va fi prezent la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr cu spectacolul Pescarul și sufletul său după Oscar Wilde. Teatrul Odeon a fost o prezență nelipsită din programul FITPT al ultimelor ediții, anul acesta alăturîndu-li-se altor 23 de companii din întreaga lume care au acceptat invitația organizatorilor.
În albumul festivalului editat anul trecut, actrița Dorina Lazăr, managerul Teatrului Odeon, scria: "Îi felicit pe organizatori pentru perseverenţa cu care  în fiecare an realizează această minunată întîlnire. Sper să ajungem cu bine şi la următoarele ediţii, pe care le dorim numeroase!"

Teatru Pescarul si sufletul sau 6 octombrie Teatrul Luceafarul

Acum, în acord cu tema evenimentului, "Noi realități teatrale", trupa bucureșteană va susține, luni, ora 19, la sala mare a Teatrului Luceafărul, o reprezentație cu spectacolul de teatru multimedia Pescarul și sufletul său după Oscar Wilde. Scrierea lui Wilde se referă la un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi singuri. Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.  
Un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor, ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborîre în adîncul poveştii și în adîncul propriului eu.

Adaptarea și regia: Carmen Lidia Vidu
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Video: Alma Cazacu
Muzica: Ovidiu Chihaia.
În distribuție: Marius Stănescu (Pescarul), Petre Nicolae (Sufletul), Marian Lepădatu (Povestitorul), Diana Gheorghian (Vrăjitoarea), Eugenia Păsat (Sirena), Amelia Stuparu (Dansatoarea).  
Prețul unui bilet este 30 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului Luceafarul zilnic între 10-19.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!