Decembrie 09, 2023

Teatru - Hangita 15 noiembrie Ateneul Tatarasi 19:00

Teatru - Hangita

15 noiembrie Ateneul Tatarasi 19:00

 

Ateneul Tatarasi invita publicul  sambata, 15 noiembrie 2014, de la ora 19.00, la o alta reprezentatie a spectacolului de teatru „Hangita”, comedie de Carlo Goldoni, regie Andrei CIOBANU.

Distributie: Simona SIMIONESEI, Ana HEGYI, Gheorghe SFAITER, Catalin CUCU, Andrei CIOBANU, Dragos STAN
 
Scenografie:  Nicolai MIHAILA
Miscare scenica: Beatrice VOLBEA

Fotografii: Adrian CUBA
Spectacolul este produs cu sprijinul Volksbank Romania.

Teatru de comedie - Hangita la Ateneul Tatarasi

Despre piesa:
„Hangita” este o comedie care va binedispune pe oricine indiferent de varsta si in care oricine se va regasi.

Hangita de la Ateneul Tatarasi din Iasi e plina de culoare, de voiosie, de lumina, de muzica, de buna dispozitie, de umor, de intrigi, de rezolvari neasteptate ale unor situatii aparent banale, de iubire, de falsitate in dragoste, de interese financiare. Mai pe scurt e plina de viata!

„Hangita” este o Commedia dell’Arte mai moderna, cu fine accente psihologice. Trebuie sa mentionez ca stilul nostru de joc nu e acelasi cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc si apropiat de actual. Atat de natural cat se poate juca astfel incat sa nu uitam ca suntem totusi la o comedie a lui Goldoni.  Reteta pentru o „Hangita” savurata de toata lumea este urmatoarea: se iau doi nobili meschini, fals indragostiti de o tinerica frumoasa si se amesteca alaturi de un cavaler tantos si orgolios, aparent sigur pe el, la felul intai. Mai apoi se adauga o hangita oachesa si inteligenta, dar sireata si prefacuta impreuna cu o actrita descurcareata si dispusa la orice fel de compromis pentru a-si atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presara un valet sincer, dar sarac cu duhul impreuna cu cateva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul. Astfel avem un meniu complet, delicios de comic, la doar 15 lei care se serveste cel mai bine la ora 19 la Ateneul Tatarasi.

Andrei CIOBANU

Bilet: 15 lei
Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!