Teatru - „Îndrăgostiți cu același nume”
21 mai 2018, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” Ateneul Iasi, ora 19:00
Spectacolul „Îndrăgostiți cu același nume”, regia Ina Hudea, urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, luni, 21 mai 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
”Îndrăgostitii cu același nume”, este un spectacol cu durata de 55 de minute bazat pe opera ”Bastien si Bastienne” de W.A. Mozart. Muzica este folosita integral din opera mozartiana, dar textele de legatura si adaptarea scenica apartin regizorului Ina Hudea.
Datorita acestui scenariu, adus in contemporaneitate, celor trei personaje li se oferă o partitura de joc alerta și amuzanta, atât pentru publicul tânăr și foarte tânăr cât și pentru publicul adult. Scenografia semnata de Gabriel Hutera, student in anul IV al Universitătii de Arta si design Cluj Napoca, prof coordonator Liliana Moraru, este una minimalista, dar extrem de plastică și sugestivă, venind direct in sprijinul jocului actoricesc.
Binecunoscuta operă a lui Mozart, capata astfel o ”haină” nouă, care accentueaza preponderent comicul libretului, facând povestea mult mai accesibila publicului larg. Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.): Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei de Muzică Gh Dima, departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licenșă. În fiecare an universitar se realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master.
S-au realizat titluri ca : “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, “Suor Angelica” de G. Puccini, “Opera de 4 note” de Tom Johnson, “Habanera” – fragmente din Carmen de G. Bizet, “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, “Offenbach soiree” – opera colaj din creația lui Offenbach, “Bal la printul Orlovsky” dupa actul II al Liliacului de J. Strauss, ”Orfeo ed Euridice” de Ch.W. Gluck etc.
Cu aceste spectacole studenții Academiei au participat la Festivalul de operă studențească Viva vox, au evoluat pe scenele celor două Opere clujene, au performat în spații neconvenționale ale Clujului prin intermediul proiectului Scena Urbană, precum și la alte manifestări de profil (vernisaje, spectacole caritabile, spectacole educative, Ziua internațională a tineretului, Zilele Clujului samd). În 12 martie 2018, acest spectacol a fost inclus in stagiunea Operei Naționale Române Cluj, ca producție a Academiei de Muzică ”Gh. Dima”.
BILETE
Biletele au fost puse în vânzare la pretul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.