Spectacol de teatru „5 acte de dragoste”, 31 mai 2019

Spectacol de teatru „5 acte de dragoste”

31 mai 2019, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași

 

Vineri, 31 Mai 2019, ora 19:00 vă invităm la spectacolul „5 acte de dragoste”, regia Moshe Yassur, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași!

În fond, tot atâtea momente din viaţă. De la tinereţe pân’ la bătrâneţe. În colaj teatral, comic, evident, însă nu banal. Căci vine o vreme când în loc de râs, ai mai mult de plâns. Soarta orişicui ascunzând în ea şi bune, şi rele, „şi noroi, şi stele“…

„Când eram mai tânăr şi la trup curat“, iubirea cu formele ei m-atrăgea, firesc. La maturitate însă, ispitele se răresc, iar chemările pălesc. Ca-n final, la senectute, mintea, singura virtute. Dacă nu m-oi scleroza şi-oi uita cum m-o chema. Cam aşa fiind povestea din cele cinci acte puse în scenă dâmboviţean de Moshe Yassur. Un evreu ieşean, acuma la New York. Pentru reuşită apelând dibaci la cei pricepuţi. Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, în speţă. Veterani ai teatrului bucureştean. Care, în ultimul act, tocmai uitarea cumplită o-nfăţişară. Îmbinând umoru’, convingător, cu tristeţea. Talentul actoricesc cu naturaleţea. Fermecător, da-n egală măsură tulburător. Pe lângă ei doi, ceilalţi, tineri încă, inimoşi, vioi. Jean Lemne, Cristina Pătraşcu şi Daniel Niţoi, adică. Ultimu’, de pildă, nu numai actor, ci şi regizor. Ba chiar autor şi sper să-i văd piesa jucată curând. Iar pe Eugen, de mine ştiut de la studenţie, să-l ascult din nou cântând nişte folk. D-ăla de atunci. Cu acelaşi limpede glas, puternic, pregnant. La fix pe chitară, cu armonii chibzuite în melodii izbutite. Şi miez de soi în versuri, bogat. Teatrul şi muzica fiindu-i deopotrivă la îndemână, mereu…”

Teatru 5 acte de dragoste mai 2019

Bilete pe ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 - 16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.
Pret bilet: 15 lei

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!