Spectacol de teatru „Îngerul M”, 18 iulie 2021

Spectacol de teatru „Îngerul M”

18 iulie 2021, Ateneul Național din Iași

 

13.266 este numărul evreilor uciși în cele trei zile ale Pogromului de la Iași (27- 30 iunie 1941), unul din cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România. În memoria lor și a tuturor victimelor Holocaustului, la 80 de ani de la acest eveniment cumplit, Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu Iași, propune publicului o readucere aminte a faptelor din acele cumplite zile/vremuri, un spectacol documentar la baza căruia stau povești tulburătoare din lagăr.
Scenariul a fost construit după zeci de cărți, de mărturii audio-video, de reportaje și articole.
„Îngerul M”, în regia Oanei Sandu, este un spectacol de la care vei pleca acasă și vei strânge familia în brațe, mulțumindu-i lui Dumnezeu că trăiești aici și acum.
Spectacolul va avea loc în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași, Duminică, 18 iulie 2021, ora 19:00

Spectacolul de teatru "Ingerul M" la Ateneul Național din Iași

Distribuție:
Camelia Bogleș, Gabriela Făgădău, Ioana Aciobăniței, Iuliana Ganea, Ioana Fuciuc, Tudor Stancu, Alexandru Bodron, Robert Agape, Edi Onu
Cu participarea: Cătălin Apostol (FICSMT) Doru Ivașcu, Flavius Grușcă, Valentin Mocanu (FT)
Orchestra de Suflători CNAOB – dirijor Sergiu Sandu
Costume: Jenița Stănilă și Angela Leonte
Regia tehnică: Emilian Andrei
Proiecții: Mihăiță Cornea
Echipa: Alice Florentin (mișcare scenică), Alexandru-Radu Petrescu (pregătire vocală- canto), Dumitriana Condurache (vorbire scenică)
Regie/scenariu: Oana Sandu (Botezatu)

Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/ingerul-m/ sau la casieria Ateneului!