Teatru - "Hartii, ursuleti si fete" 25 ianuarie Arte Bar

Teatru - "Hartii, ursuleti si fete"

25 ianuarie Arte Bar 20:00

 

Asociatia Ş’ART Companie de creatie contemporana în colaborare cu Arte Bar, prezinta în data de 18 ianuarie de la ora 20 premiera spectacolului Hartii, ursuleti si fete de Ana Cucu Popescu în regia lui Florin Caracala.

În distributie: Alina Mîndru, George Cocos, Andreea Spataru, Dumitru Georgescu, Iustin Şurpanelu, Alexandra Cantemir

Regia: Florin Caracala

Graphic design: Ioana Bodale, Iustin Şurpanelu

Video: Andrei Cozlac

Costume: Ioana Lefter, Ioana Bodale

„Am empatizat cu textul din doua motive : desi prezinta o extrema a stalpului societatii (familia), care de multe ori, în timpul repetitiilor , mi s-a parut oarecum o situatie patologica si usor nedemna de pus în scena, textul reprezinta totusi o situatie de familie foarte posibila. Al doilea motiv ar fi ca e o sursa teribila de umor care în context contemporan noua, atat de necesara.
Spectacolul ofera, strict pentru cine vrea, un semnal de alarma asupra familiei.” – Florin Caracala

Ana Cucu Popescu a terminat Facultatea de Teatru si televiziune, UBB, Cluj Napoca, sectia Teatrologie. În prezent este studenta în anul 2 la Masteretul de Filmologie – Dramaturgie, ce apartine de aceeasi facultate. Este membru fondator al asociatiei Teatru 2.0, o companie teatrala particulara, ce îsi are sediul, momentan, la Fabrica de Pensule, Cluj.
A început sa scrie texte de teatru în vara dinaintea celui de-al doilea an de facultate, participand la proiectul de practica teatrala de la Tîrgu Mures.

hhartii-ursuleti-fete

„Hartii, ursuleti si fete... Îl consider a fi primul text scris de mine vreodata. Pe noi ne-au învatat un lucru foarte bun, la scoala, si anume sa fim atenti la tot ce e în jurul nostru si sa ne luam materialul brut din concret. Şi cam asta am facut si eu cu Hartii, ursuleti si fete. De exemplu plusofilia chiar exista. Citeam la un moment dat o carte de psihologie si am dat peste chestia asta. La fel a fost si cu scena în care e exorcizat Flaviu. Citisem despre un baietel obez pe care îl dusesera sa fie exorcizat, în mare parte pentru ca era obez si pentru ca nu mai stiu ce maruntis facuse. Am scris acest text pentru examenul de Dramaturgie scenaristica din anul 2 de facultate. Mesajul este unul extrem de simplu: devenim inumani. Eu as merge pana într-acolo încat sa spun ca l-am vrut a fi un semnal de alarma, pentru ca mi se pare dezgustator efectul pe care societatea contemporana îl are asupra individului. Fiecare refuleaza cum poate, de cele mai multe ori, în moduri stupide, iar la final e cu înca o farama „mai putin om”.” – Ana Cucu Popescu
Asociatia Ş'ART COMPANIE DE CREAŢIE CONTEMPORANĂ este o organizatie nonguvernamentala înfiintata recent care îsi propune sa revigoreze spatiul artistic iesean prin promovarea tinerilor artisti din diverse domenii ale artei contemporane (teatru, dramaturgie, arte plastice, foto-video, dans, muzica, film etc.).Ne dorim sa dezvoltam si sa promovam formele de exprimare ale artei tinere locale deoarece arta contemporana trece dincolo de rigoarea traditiei si regulii si se adreseaza publicului într-un limbaj curajos, actual, onest. În acest scop, ne propunem sa realizam proiecte cat mai proaspete, care sa satisfaca atat nevoia de exprimare a tinerilor artisti, cat si dorintele si exigentele unui public actual, eterogen. Prin dezvoltarea de ateliere de perfectionare, worksop-uri specializate pe diferite domenii ale artei, expozitii, festivaluri, productii teatrale, instalatii foto-video, happening-uri artistice vom contribui la îmbogatirea scenei artistice alternative din acest oras.
 

Intrare: 15 ron
Rezervari: 0747-947.833, 0736-593.307