Teatru

Spectacol Comedie Muzicala “Enigma Otiliei”, 23 august 2018, Amfiteatrul Palas

Spectacol Comedie Muzicala “Enigma Otiliei”

23 august 2018, Amfiteatrul Palas, ora 20:30

 

Enigma Otiliei este un spectacol care, cu umor si muzica, ne introduce in lumea personajelor lui George Calinescu. In jurul Otiliei se invart membrii unei familii pline de defecte, unii chiar degenerati, toti avand in comun goana dupa bani si lipsa de educatie. Mos Costache Giurgiuveanu este personajul central al primei parti, acaparand atentia cu avaritia lui, dar si cu glumele si cantecele din acea vreme.

O intalnim, de asemenea pe Aglae „baba absoluta”, intr-un permanent schimb rautacios de cuvinte cu celelalte personaje, pe Aurica, acra si nesuferita, dar interpretata de o actrita cu calitati actoricesti exceptionale si pregatire de balerina. De asemenea, cu o partitura plina umor apare in partea a doua a spectacolului Titi, personaj comic.

comedie muzicala enigma Otiliei august 2018

Spectacolul este interpretat de actori cu numeroase valente actoricesti si muzicale, fiind o comedie spumoasa si plina de verva. Aproape fiecare replica este un motiv de amuzament.

Biletele sunt puse la vanzare la Centrele Info Palas Mall si online pe site-ul www.palasmall.ro
Pret Bilet: 30 Ron/ Discount 27 Ron

Spectacol de teatru "Anul Z3RO", 10 iulie 2018, Addarta

Spectacol de teatru "Anul Z3RO"

10 iulie 2018, Addarta, ora 19:00

 

ANUL Z3RO este un spectacol de teatru bazat pe texte, mărturii și poezii ale soldaților care au luptat în primul război mondial. Spectacolul aduce în fața spectatorului imagini, gânduri, opinii ale oamenilor care și-au servit patria în războiul pentru reîntregirea neamului. Propunerea noastră de spectacol se adresează publicului de toate vârstele și reprezintă o formă de educație modernă și alternativă, prin intermediul căruia rememorăm o parte dintre evenimentele și acțiunile soldaților ce au luptat pe fronturile românești în primul război mondial.
Spectacolul va fi urmat de o sesiune de dialog social interactiv între public și echipa artistică, prin intermediul căruia încercăm să dezbatem istoria așa cum o percepe fiecare dintre noi.

Echipa spectacolului:
Staging: Alex Iurașcu
Scenografie: Titus Ivan

Actori: Alexandra Bandac, Adnana Bolea, Andreea Olaru, Bogdan Bortă

Durata spectacolului: 60 de minute.
Dialog social: 30 de minute.

Intrarea GRATUITĂ.

Design & Concept Afiș: Diana Butnaru

teatru anul zero iulie 2018

Pentru că spațiul de desfășurare presupune un număr maxim de spectatori, vă rugăm să vă faceți din timp rezervări la numerele de telefon: 0753 853 415 sau 0741 288 749.

ANUL Z3RO este un spectacol produs de către ATELIERUL LUI GEPPETTO în cadrul proiectului cultural HISTORY VILLAGE TOUR și este dedicat Sărbătoririi Centenarului.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri în cadrul proiectului: Asociația Devoratorilor de Artă (ADDARTA), Fundația Colegiului Național de Apărare - sucursala Iași, Asociația ProLife Community, Institutul Cultural German Iași, Primăria Aroneanu, Primăria Cotnari, Primăria Miroslava, Primăria Rediu, Primăria Prisăcani, Primăria Hîrlău, Primăria Târgu Frumos, Primăria și Școala Al. I. Cuza Podu Iloaiei, Primăria Pașcani, Radio Iași, InOras.ro.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Teatru „Comedie cu olteni”, 30 iunie 2018, Ateneul Iasi

Teatru „Comedie cu olteni”

30 iunie 2018, Sala Mare de Spectacole "Radu Beligan" a Ateneului din Iași, ora 19:00

 

Spectacolul este în exclusivitate realizarea talentaților actori și a celor doi scenografi Alina Dincă Pușcașu și Titus Ivan. Și pentru că râsul e vindecător, vă invităm la teatru sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 19:00.

”Iașul este spațiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieșilor. Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni.” Ovidiu Cuncea, regizor.

comedie cu olteni ateneul Iasi iunie 2018

Asistent regie – Andrei Ciobanu. Scenografie – Titus Ivan. Costume – Alina Dincă Pușcașu
Distribuția: Daniel Onoae – Lisandru Joițoiu, Erica Moldovan – Aurica Joițoiu, Alexandra Macovei – Trina Joițoiu, Dumitru Florescu – Gheorghe Ciocu, Cezara Fantu – Dumitra Ciocu, Codrin Dánilá – Ciron, Vlad Baba – Poponete, Andrei Ciobanu – Țîvriș, Alexandra Paftală – Truță, Ana Hegyi -Petria, Daniel Popa – Martorul.

Teatru - "Indragostiti cu acelasi nume", 21 mai 2018, Ateneul Iasi

Teatru - „Îndrăgostiți cu același nume”

21 mai 2018, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” Ateneul Iasi, ora 19:00

 

Spectacolul „Îndrăgostiți cu același nume”, regia Ina Hudea, urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, luni, 21 mai 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

”Îndrăgostitii cu același nume”, este un spectacol cu durata de 55 de minute bazat pe opera ”Bastien si Bastienne” de W.A. Mozart. Muzica este folosita integral din opera mozartiana, dar textele de legatura si adaptarea scenica apartin regizorului Ina Hudea.

Datorita acestui scenariu, adus in contemporaneitate, celor trei personaje li se oferă o partitura de joc alerta și amuzanta, atât pentru publicul tânăr și foarte tânăr cât și pentru publicul adult. Scenografia semnata de Gabriel Hutera, student in anul IV al Universitătii de Arta si design Cluj Napoca, prof coordonator Liliana Moraru, este una minimalista, dar extrem de plastică și sugestivă, venind direct in sprijinul jocului actoricesc.

Binecunoscuta operă a lui Mozart, capata astfel o ”haină” nouă, care accentueaza preponderent comicul libretului, facând povestea mult mai accesibila publicului larg. Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.): Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei de Muzică Gh Dima, departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licenșă. În fiecare an universitar se realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master.

indragostiti cu acelasi nume mai 2018

S-au realizat titluri ca : “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, “Suor Angelica” de G. Puccini, “Opera de 4 note” de Tom Johnson, “Habanera” – fragmente din Carmen de G. Bizet, “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, “Offenbach soiree” – opera colaj din creația lui Offenbach, “Bal la printul Orlovsky” dupa actul II al Liliacului de J. Strauss, ”Orfeo ed Euridice” de Ch.W. Gluck etc.

Cu aceste spectacole studenții Academiei au participat la Festivalul de operă studențească Viva vox, au evoluat pe scenele celor două Opere clujene, au performat în spații neconvenționale ale Clujului prin intermediul proiectului Scena Urbană, precum și la alte manifestări de profil (vernisaje, spectacole caritabile, spectacole educative, Ziua internațională a tineretului, Zilele Clujului samd). În 12 martie 2018, acest spectacol a fost inclus in stagiunea Operei Naționale Române Cluj, ca producție a Academiei de Muzică ”Gh. Dima”.
BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la pretul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Teatru - "Presul" 26 mai 2018, Gradina de vara a Ateneului Iasi

Teatru - "Presul"

26 mai 2018, Gradina de vara a Ateneului Iasi, ora 20:00

 

Familia nu ne-o alegem, prietenii da…dar ce facem cu VECINII și mai ales când aceștia ne fac viața un calvar. La cine putem să apelăm? Această problematică o ridică și Ion Baieșu în piesa “Preșul”.

“Nu există, domnule, o legislație specială care să-l apere pe vecin în fața celorlalți vecini. Căci nimic pe lume nu poate fi mai periculos ca un vecin. Nimeni pe lume nu te poate invidia mai mult ca un vecin. De aceea, cred că vechiul dicton latin care spune că „homo homini lupus” se poate modifica astfel: „Homo homini vecinus”.”
“ […]oamenii au trăit în cele mai excelente relații atâta vreme cât nu au fost vecini unii cu alții. Din clipa în care au devenit vecini, oamenii au început să se urască unii pe alții.”

Eroul piesei “Preșul”, Pamfil P. Pamfil se confruntă cu o problemă de viață și de moarte cu vecinul sau M.N.Zisu pe care îl acuza că se șterge “ilegal” în fiecare seară pe preșul lui “de lână pură”. “Eu am un preș de lână pură, că îmi place să mă șterg pe ceva de bună calitate. E tabietul meu, e singura mea bucurie pe lume.”

teatru presul Ateneul Iasi mai 2018

Pentru a se răzbuna pe vecinul sau, Pamfil recurge la o metodă, cel puțin inedită, dar mai ales plină de umor. În planul său introduce un doctor, o asistentă, un fotograf și un avocat, iar acest potpuriu de personaje colorate va asigura buna dispoziție a publicului. Întâlnirea cu vecinul M.N. Zisu se va solda cu o mulțime de surprize.

Vă invităm să fiți martori la aceasta confruntare absolut hilară, pe 26 mai 2018, ora 20:00, în Grădina de Vară a Ateneului din Iasi.
Bilete pe www.ateneuiasi.ro

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!