Teatru

Spectacol de teatru "Revizorul" 20 noiembrie 2017 Sala Mare a Teatrului National

Spectacol de teatru "Revizorul"

20 noiembrie 2017 Sala Mare a Teatrului National ora 20:00

 

Piesa lui Gogol surprinde panica ce cuprinde un orăşel de provincie atunci când se anunţă vizita unui revizor. Primarul corupt (George Mihăiţă) îşi intimidează subalternii la fel de corupţi, îndemnându-i să mintă şi să mituiască revizorul, pentru a acoperi lipsa de implicare în bunul mers al oraşului, precum şi folosirea în interes personal a banilor primiţi pentru infrastructură şi dezvoltare. Comicul intervine când beţivii oraşului îl confundă pe datornicul Ivan Hlestakov cu revizorul şi îl acoperă cu daruri, bani şi favorurile soţiilor şi fiicelor lor.

teatru revizorul malaele mihaita 2017

Faptul că Revizorul este cea mai jucată piesă a lui Nikolai Vasilievici Gogol nu este de mirare. Deşi ea a fost pusă în scenă prima dată în 1836 (la insistenţele Ţarului Nikolai I), piesa este în continuare actuală, iar spectatorul neavizat ar putea crede cu uşurinţă că ea se referă la societatea noastră coruptă, la ‚baronii locali’, la fraudele şi deturnările de fonduri din ţările recent primite în Uniunea Europeană, de pildă, cum este şi România.

Regia: Horaţiu Mălăele
Scenografia: Lia Manţoc

Distributie: Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Gheorghe Dănilă, Florin Dobrovici, Eugen Racoţi, Dragoş Huluba, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghiţulescu, Niculae Urs, Vladimir Gaitan, Serban Georgevici

Durata spectacolului: 1 h 50 min (fără pauză)

Teatru - “Moartea unui artist” 9 si 10 noiembrie 2017 Teatrul National Iasi

Spectacol de teatru - “Moartea unui artist”

9 si 10 noiembrie 2017 Teatrul National Iasi 18:00

 

Teatrul National “Vasile Alecasndri” Iasi va invita la spectacolul “Moartea unui artist”, de Horia Lovinescu.
Piesa poate fi urmarita joi, 9 noiembrie si vineri, 10 noiembrie de la ora 18:00 in Sala Studio Teofil Vâlcu a Teatrului National “Vasile Alecasndri” Iasi

Regia: Irina Popescu Boieru.
Scenografia: Rodica Arghir.

Distribuția: Emil Coșeru, , Mihaela Arsenescu Werner , Doina Deleanu, Andrei Grigore Sava, Radu Ghilaș, Brândușa Aciobăniței , Ada Lupu, Radu Homiceanu, Daniel Busuioc.

moartea-unui-artist-teatrul national Iasi

Pret Bilet: 22 lei.
Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti.

Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.
Agentia teatrala,  telefon: 0232-255.999. Program: 10.00 – 17.00, de marti pana sambata. Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

Teatru „Undeva Aproape” 14 iulie 2017 Ateneul Iasi

Teatru „Undeva Aproape”

14 iulie 2017 Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași 19.00

 

Undeva, într-un orășel micuț și izolat, departe de agitația urbană, de claxoane, de sirene de ambulanțe, de alarme, intr-un spațiu liniștit, drept și cu mult cer, oamenii relaționează altfel.

Dinamica afectivă se accelerează, limbajul și fluxul de informații se reduc la ceea ce s-ar putea numi comunicare autentică. De prea multă sinceritate, discursul poate deveni straniu, ușor absurd, dar și câtă simțire ascunde.
Doi actori tineri vor interpreta cu mult umor 11 personaje in 5 povești cu și despre dragoste.

teatru undeva aproape iulie 2017

Undeva Aproape este un spectacol despre curajul de a lăsa lucrurile să ți se intâmple, de a fi deschis, de a te lăsa cucerit.

Distribuţia:
Ancuța Gutui
Theodor Ivan
Regie:
Ovidiu Ivan

Adaptare după texte de John Cariani
Traducere Alex Eperjessy

Spectacolul de teatru „Undeva Aproape” va avea loc vineri, 14 iulie 2017, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.
Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.
Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846, e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; www.ateneuiasi.ro

Teatru „Frumosul și bestia” 7 iulie 2017 Ateneul din Iași

Teatru „Frumosul și bestia”

7 iulie 2017 Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași 19:00

 

"E seară. Te întorci acasă din oraș ,aprinzi lumina și ...vezi în apartament o persoana necunoscută. Un hoț! Ce faci? Țipi?! Telefonezi la poliție?! Te iei la trântă cu ...el?!
Comedia noastră oferă o altă varianta . Imprevizibilă, incredibilă, inedită, hilară. În urma unei scurte discuții cei doi realizează ce au în comun :ulcer! În numele lui, se încheagă repede și solid o prietenie care nu poate fi destrămată decât printr-un foc de armă .

Teatru Frumosul si bestia Ateneul Iasi iulie 2017

Cine este autorul? Femeia de serviciu...sub acoperire.” Viorel Vârlan, regizor
Un text de comedie clasică, cu mare succes la public, pus în scenă vineri 7 iulie 2017, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Regia: Viorel Vârlan
Distribuția:
Viorel Vârlan
Andrei Ciobanu
Carmen Haisan Mihalache

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Teatru cu trupa Domino - Rinocerul Rosu 3 mai Ateneul din Iasi

Teatru cu trupa Domino - Rinocerul Rosu

3 mai Sala Mare de Spectacole "Radu Beligan" Ateneul Iasi

 

Adaptare de Olimpia Popescu după „Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre” de Matei Vișniec

Spectacolul propune o incursiune în universul comunist, lume de un absurd comparabil cu cel din piesele lui Eugene Ionesco.
Acțiunea este cuprinsă cu aproximație între 1959-1965. Eroul este un poet ce refuză compromisul de a-și pune talentul în slujba regimului, preferând să aibă „un singur stăpân: POEZIA”. În plus, Sergiu Penegaru, profesor de limba franceză, traducător al operelor unor scriitori inacceptabili în Republica Populară Română, este, mai ales, un mare admirator și traducător al lui Eugene Ionesco, al cărui teatru absurd este categoric interzis pentru publicare. Acestea, precum și faptul că spune bancuri politice, fac din personaj un „reacționar înrăit” ce trebuie „reeducat prin pușcărie”. Cum va rezista Penegaru în detenție, cum își va păstra demnitatea, luciditatea, sensul vieții, identitatea? Rămâne de văzut!

 

 

Într-un interviu, Matei Vișniec spunea, referindu-se la personajul principal, Sergiu Penegaru, că prototipul acestuia este Constant Tonegaru, „poet al generaţiei pierdute, cu un destin tragic el însuşi.” În același interviu afirma: „Despre senzaţia de elasticitate… e o piesă despre România şi despre dictatură, despre cum reacţionează un intelectual în situaţii-limită, cu cîtă putere, cît curaj, cîtă laşitate, cît oportunism…” (ziarul „Adevărul”, 28 iunie 2015)

Trupa DOMINO de la Liceul Teoretic Waldorf Iași, coordonată de profesoarele Olimpia Popescu și Liliana Anton, a câștigat mai multe premii la festivaluri de teatru pentru elevi, anul acesta obținând, prin Rinocerul roșu, Marele Premiu al Festivalului „Hai la teatru!”, organizat de Teatrul Luceafărul Iași , precum și două Premii de interpretare: Emil Badarnih (Directorul închisorii) și Bianca Preda (Directorul teatrului).

Teatru Rinocerul rosu Ateneul Iasi mai 2017

Distribuția:
Poetul: Mihai Dăscălescu
Redactorul-sef: Matei Gheorghiță
Chelnerița: Iulia Vatamanu
Vera: Iolanda Rusu
Soțul Verei: Vlad Rotaru
Filosoful (Constantin Noica) : Matei Anton
Fostul ministru (Alexandru Rosetti): Robert Tudor
Fostul magistrat (Nicolae Steinhardt): Alex Diaconu
Directorul Închisorii: Emil Badarnih
Judecătorul: Emanuel Tănasă
Specialiști in mesaje codate: Alis Pîntea, Alexandra Alexandru, Ioana Neghină
Directorul de teatru: Bianca Preda
Cântăreața  heală : Mălina Grigoraș
Alte personaje fulgurante: Janine Păduraru, Dan Prisacariu, Iustin Platon

Durata spectacolului: 75 de minute.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 10 lei/ 8 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.
Ateneul din Iași, Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846, e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; www.ateneuiasi.ro

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!