Teatru

Basmul printesei Repede- Repede 5 octombrie Teatrul Luceafarul Sala Mare

Basmul printesei Repede- Repede

5 octombrie Teatrul Luceafarul Sala Mare 19:00

 

Pe 5 octombrie de la ora 19:00,sunteti asteptati in sala mare a Teatrului LUCEAFĂRUL la piesa BASMUL PRINŢESEI REPEDE-REPEDE (premieră absolutã)
Basmul Prințesei Repede-Repede este "o poveste pentru adulți" scrisă la patru mâini, în versuri şi proză, pe bloguri. În versiunea scenică, devine o poveste pentru toate vârstele. Transpunerea teatrală este fidelă operei sursă, translând din literar în teatral peripețiile suitei de personaje neobișnuite.

Basmul printesei Repede-Repede 

În Lentmania, unde totul se petrece la ralenti, Prinţesa Repede-Repede îl aşteaptă pe Pitic Bun să sosească din Franţia, un ţinut unde lucrurile decurg într-un ritm normal. Scrisoretele trimise îl atrag pe Pitic Bun în dificila încercare de a afla secretul care o condamnă încă din copilărie pe Prinţesă. Pe drum, Pitic Bun se întîlneşte cu Ciupercuţa Verde, O Elevă, Şapte capete, Căţeloiul, Povestucii W și BB, Smeagoliţa care îl vor ajuta să descopere misteriosul secret. Şi să ajungă la inima Prinţesei, pentru că acesta este un basm despre dragoste.

Dramatizare: Oltiţa Cîntec
Regia: Ion Ciubotaru
Scenografia: Alina Herescu
Videodesign: Andrei Cozlac
Beatbox: Vlad Rotaru
Mișcare scenică: Cristina Todi
Asistenţă scenografie: Anda Pop
Distribuţia: Elena Zmuncilă (Prinţesa Repede-Repede), George Cocoş (Pitic bun), Ciupercuța Verde (Ioana Iordache), Cățeloiul (Emanuel Florentin), Ioana Corban (O Elevă), Dumitru Georgescu (Şapte Capete), Alex Iurașcu (Povestucul BB), Beatrice Volbea (Povestucul VV), Liliana Mavriş Vârlan (Smeagoliţa), Ileana Ocneanu (Dădaca Albinia), Iulia Deloiu Trif, Gabriela Andrei, Carmen Mihalache (Slujitoarele).
60 min, spectacol pentru întreaga familie, 8+

Teatru Pescarul si sufletul sau 6 octombrie Teatrul Luceafarul

Teatru Pescarul si sufletul sau

6 octombrie Teatrul Luceafarul 19:00

 

Prestigiosul Teatru Odeon București va fi prezent la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr cu spectacolul Pescarul și sufletul său după Oscar Wilde. Teatrul Odeon a fost o prezență nelipsită din programul FITPT al ultimelor ediții, anul acesta alăturîndu-li-se altor 23 de companii din întreaga lume care au acceptat invitația organizatorilor.
În albumul festivalului editat anul trecut, actrița Dorina Lazăr, managerul Teatrului Odeon, scria: "Îi felicit pe organizatori pentru perseverenţa cu care  în fiecare an realizează această minunată întîlnire. Sper să ajungem cu bine şi la următoarele ediţii, pe care le dorim numeroase!"

Teatru Pescarul si sufletul sau 6 octombrie Teatrul Luceafarul

Acum, în acord cu tema evenimentului, "Noi realități teatrale", trupa bucureșteană va susține, luni, ora 19, la sala mare a Teatrului Luceafărul, o reprezentație cu spectacolul de teatru multimedia Pescarul și sufletul său după Oscar Wilde. Scrierea lui Wilde se referă la un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa. Dacă va reuşi să coboare în lumea apelor pentru a se căsători cu micuţa lui sirenă vă lăsăm să descoperiţi singuri. Textul nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci și o meditaţie despre tensiunea trup-spirit, despre importanța inimii în construcția eului, despre ce ne aduce fericirea și salvarea.  
Un spectacol de teatru-multimedia care hipnotizează prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor, ca într-un concert. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborîre în adîncul poveştii și în adîncul propriului eu.

Adaptarea și regia: Carmen Lidia Vidu
Scenografia: Constantin Ciubotaru
Video: Alma Cazacu
Muzica: Ovidiu Chihaia.
În distribuție: Marius Stănescu (Pescarul), Petre Nicolae (Sufletul), Marian Lepădatu (Povestitorul), Diana Gheorghian (Vrăjitoarea), Eugenia Păsat (Sirena), Amelia Stuparu (Dansatoarea).  
Prețul unui bilet este 30 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului Luceafarul zilnic între 10-19.

Teatru "1+1=3" 6 iulie Ateneul Tătăraşi, sala Bar Club 19:00

Teatru "1+1=3"

6 iulie  Ateneul Tătăraşi, sala Bar Club 19:00


Mai întâi s-au întâlnit pe peronul gării, apoi s-au căsătorit şi mai apoi s-au cunoscut. Ce poate să mai urmeze după o „Căsătorie în...doi”? Viaţa de zi cu zi poate fi uneori plictisitoare şi monotonă, dar pentru Petronela şi Frosinel nu e deloc aşa. Cei doi protagonişti găsesc mereu câte ceva amuzant de făcut, mai ales că acum un eveniment special le va schimba viaţa. Toate acestea în comedia „1+1=3”, Andrei Ciobanu, regizor.

teatru-113 

Regia piesei a fost realizată de Andrei CIOBANU
Distribuţie: Ana Hegyi, Andrei Ciobanu

Preţ bilet: 10 lei
Biletele pot fi achiziţionate de la casierie. Program:  L-V  08.00- 16.00  şi cu o oră înainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.

Teatru „Sânt o babă comunistă” 22 mai Ateneul Tătărași 19:00

Teatru „Sânt o babă comunistă”

22 mai Ateneul Tătărași 19:00

Ateneul Tătărași vă invită joi, 22 mai 2014, de la ora 19:00, la o altă reprezentație a spectacolului de teatru „Sânt o babă comunistă” în regia lui Lucian Dan TEODOROVICI, după romanul lui: Dan LUNGU.

Distribuție: Pușa DARIE, Cosmin PANAITE, Adrian MARELE, Sorin CIMBRU, Delu LUCACI, Dumitru NĂSTRUȘNICU,
Viorel VÂRLAN, Andreea SPĂTARU

Scenografie: Titus IVAN

”Încă de cînd am citit prima oară cartea lui Dan Lungu, am fost fascinat de protagonistă, Emilia Apostoae. Şi-am încercat să înţeleg, în calitatea mea de cititor, de unde vine nostalgia ei faţă de un regim în fond criminal.

Piesa de teatru la Ateneul Tatarasi - Sant o baba comunista

Este propunerea pe care noi, întreaga echipă, o facem şi acum spectatorilor: să caute în ei înşişi întrebări, nu răspunsuri. Sînt o babă comunistă este un spectacol cu „sînt”, nu cu „sunt”. Este un spectacol despre cît de triste (ne) pot fi uneori bucuriile. Este un spectacol despre cum oamenii reuşesc să se oblige pe ei înşişi să fie fericiţi, atunci cînd nici un element exterior lor nu-i îndeamnă, de fapt, la fericire. Şi mai trebuie să spun că am avut marea plăcere şi marele noroc de a lucra cu o distribuţie extraordinară, reprezentativă atît pentru publicul care a trăit în perioada comunistă, cît şi pentru cel născut după revoluţie. Aşa încît nu ne rămîne decît să ne aşteptăm publicul în sala de spectacol, cu convingerea că propunerea noastră îl va interesa.” Lucian Dan Teodorovici

Rezervări online: www.ateneutatarasi.ro valabile până pe 21 mai

Bilet: 15 lei

Bilet elevi, studenți, pensionari, șomeri: 10 lei

Teatru - Hangita de Carlo Goldoni 11, 13 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Teatru - Hangita de Carlo Goldoni

11, 13 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Ateneul Tătăraşi invită publicul  pe 11 şi 13 aprilie 2014, la ora 19.00, la premiera spectacolului de teatru „Hangiţa”, comedie, de Carlo Goldoni, regie Andrei CIOBANU.

Distribuţie:
Simona SIMIONESEI - Mirandolina
Mădălina MUNTEANU - Ortensia
Dragoş STAN- Fabrizio
Tomiţă MORARU – Cavalerul di Ripafratta
Gheorghe ȘFAIȚER – Marchizul di Forlipopoli
Cătălin CUCU – Contele d`Albafiorita

Scenografie:  Nicolai MIHĂILĂ

Mişcare scenică: Beatrice VOLBEA

Fotografii: Adrian CUBA

Spectacolul este produs cu sprijinul Volksbank România.

teatru-hangita-ateneul-tatarasi-2014

Despre piesă:
„Hangiţa” este o comedie care va binedispune pe oricine indiferent de vârstă şi în care oricine se va regăsi.
Hangiţa de la Ateneul Tătăraşi din Iaşi e plină de culoare, de voioşie, de lumină, de muzică, de bună dispoziţie, de umor, de intrigi, de rezolvări neaşteptate ale unor situaţii aparent banale, de iubire, de falsitate în dragoste, de interese financiare. Mai pe scurt e plină de viaţă!
„Hangiţa” este o Commedia dell’Arte mai modernă, cu fine accente psihologice. Trebuie să menţionez că stilul nostru de joc nu e acelaşi cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc şi apropiat de actual. Atât de natural cât se poate juca astfel încât să nu uităm că suntem totuşi la o comedie a lui Goldoni.  Reţeta pentru o „Hangiţa” savurată de toată lumea este următoarea: se iau doi nobili meschini, fals îndrăgostiţi de o tinerică frumoasă şi se amestecă alături de un cavaler ţanţoş şi orgolios, aparent sigur pe el, la felul întâi. Mai apoi se adaugă o hangiţă oacheşă şi inteligentă, dar şireată şi prefăcută împreună cu o actriţă descurcăreaţă şi dispusă la orice fel de compromis pentru a-şi atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presară un valet sincer, dar sărac cu duhul împreună cu câteva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul. Astfel avem un meniu complet, delicios de comic, la doar 15 lei care se serveşte cel mai bine la ora 19 la Ateneul Tătăraşi.
Andrei CIOBANU


Rezervări online: www.ateneutatarasi.ro
Bilet: 15 lei
Bilet elevi, studenţi, pensionari, şomeri: 10 lei

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!