Teatru

Teatru - "Sunt o baba comunista" 12 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Teatru - "Sunt o baba comunista"

12 aprilie Ateneul Tătăraşi 19:00

Ateneul Tătăraşi invită publicul pe 12 aprilie 2014, la ora 19:00 la o altă reprezentaţie a spectacolului de teatru SÎNT O BABĂ COMUNISTĂ - după romanul lui Dan LUNGU, adaptare text şi regie Lucian Dan TEODOROVICI.

În distribuţie:
Pușa DARIE - Emilia
Cosmin PANAITE - Scriitorul
Adrian MARELE - Mitu
Sorin CIMBRU - Hondrilă
Delu LUCACI - Aurelia
Dumitru NĂSTRUȘNICU - Şeful
Viorel VÂRLAN - Dorofte
Andreea SPĂTARU – Emilia tânără
scenografie: Titus IVAN

Spectacolul este produs cu sprijinul GENERALI ROMÂNIA.

sunt-o-baba-comunita

Încă de cînd am citit prima oară cartea lui Dan Lungu, am fost fascinat de protagonistă, Emilia Apostoae. Şi-am încercat să înţeleg, în calitatea mea de cititor, de unde vine nostalgia ei faţă de un regim în fond criminal.
Este propunerea pe care noi, întreaga echipă, o facem şi acum spectatorilor: să caute în ei înşişi întrebări, nu răspunsuri. Sînt o babă comunistă este un spectacol cu „sînt”, nu cu „sunt”. Este un spectacol despre cît de triste (ne) pot fi uneori bucuriile. Este un spectacol despre cum oamenii reuşesc să se oblige pe ei înşişi să fie fericiţi, atunci cînd nici un element exterior lor nu-i îndeamnă, de fapt, la fericire.
Şi mai trebuie să spun că am avut marea plăcere şi marele noroc de a lucra cu o distribuţie extraordinară, reprezentativă atît pentru publicul care a trăit
în perioada comunistă, cît şi pentru cel născut după revoluţie.
Aşa încît nu ne rămîne decît să ne aşteptăm publicul în sala de spectacol, cu convingerea că propunerea noastră îl va interesa.

Lucian Dan Teodorovici

Rezervări online: http://www.ateneutatarasi.ro/
Bilet: 15 lei
Bilet elevi, studenți, pensionari: 10 lei
Program casierie bilete: luni - vineri 13.00-16.00 şi cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol.

Teatru "Las’ ca vezi tu!" Vineri 14 martie Sala Studio Teatru a Universitatii George Enescu 18:00

Teatru "Las’ ca vezi tu!"

Vineri 14 martie Sala Studio Teatru a Universitatii George Enescu 18:00

Sala Studio Teatru a Universitatii George Enescu va gazdui, vineri, 14 martie, de la ora 18:00, un spectacol inedit,
"Las’ ca vezi tu!", dupa Helmut Peschina, cu Ana Maria Morosanu (master, anul II).
Coordonator proiect: Prof.Univ.Dr. Emil Coseru

teatru-las-ca-vezi-tu

Va invitam si va asteptam cu drag.

Teatru "Feromonii" 15 martie Cafeneaua Maideyi 18:00

Teatru "Feromonii"

15 martie Cafeneaua Maideyi 18:00

“FEROMONII” propune o reflecţie asupra originii, a naturii şi a alterităţii dragostei, fiind axat pe o deconstrucţie ironica a convingerilor noastre idealiste. Dragostea este un sentiment pe care oamenii l-au atribuit de-a lungul timpului sufletului, inimii sau unui transcendent ce se ridică deasupra corpului fizic.
De ce ea?
De ce el?
De ce sentimentul se naşte, uneori, instantaneu între două persoane?
Care este explicaţia pentru “fluturii din stomac”? De ce dragostea, atât de intensă şi de puternică, se stinge dintr-o dată? Ce ne face să fim atraşi de o persoană diferită, nouă, încât să ne îndrăgostim? Atracţia e o forţă atât de puternică încât să ţină laolaltă doi oameni complet diferiţi? De ce gravităm în jurul unor persoane şi nu în jurul altora? Exista oare partener ideal într-o relaţie?

teatru-feromonii

Misterul dragostei este departe de credinţele idealiste şi foarte aproape de noi, de proprii noştri atomi. Dacă admitem că la originea “fluturilor din stomac” se poate afla o simplă reacţie chimică, îl vom putea gestiona mai bine atunci când apare, ferindu-ne, astfel, de eventualele iluzii şi decepţii.
Relaţia dintre Marian şi Mariana începe într-o notă optimistă şi cei doi decid să se căsătorească. Ce se va întampla însa dacă vor descoperi că nu sunt făcuţi unul pentru altul? Vor reuşi să se salveze şi să-şi salveze, în acelaşi timp, mariajul? Rămâne de văzut…

Rezervări: 0749.382.554
Bilete: 13 lei

Teatru "Tacere" 15 martie Atrium Palas Mall 16:00

Teatru "Tacere"

15 martie Atrium Palas Mall 16:00


Teatru de animaţie... loc feeric, pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, unde oamenii pot zbura, pot visa la un alt nivel, mai înalt decât realitatea, pot insipra vraja jocului şi expira bucurie.

Marioneta acestui spectacol este un artist stradal, special prin modestia şi simplitatea cu care tratează viaţa. Dacă ea este frumoasă, o admiră, dacă e vis, luptă pentru realizare, dacă e magie, alege să o creadă cu inocenţa şi candoarea primilor ani de viaţă.

teatru-tacere-palas-mall

Chiar şi atunci când îşi întâlneşte Creatorul (papuşarul) apare mirarea, dar nu răzvrătirea sau cuvintele, întrebările inutile, cum cel mai probabil ar fi în cazul omului parcă mereu nemulţumit. Acest spectacol comunică prin dansul sincer al notelor muzicale, prin împletirea elegantă a acordurilor live de pian şi vioară. Magie... Lipsa graiului... Râsete... Tristeţe... Valuri de note muzicale....Tăcere !


Sâmbătă 15 martie

ora 16:00

Atrium
Palas Mall

LUCRĂTOR 2.0, teatru participativ de reprezentare a şomajului 25 octombrie Uzina cu Teatru 19:00

LUCRĂTOR 2.0, teatru participativ de reprezentare a şomajului

25 octombrie  Uzina cu Teatru 19:00

 

Vineri, 25 octombrie 2013, ora 19.00, la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri", sala "Uzina cu Teatru", va avea loc reprezentaţia proiectului de teatru participativ LUCRĂTOR 2.0, proiect ce provoacă mentalitatea publică faţă de statutul şomerilor tineri, de rolul lor social şi politic, de problemele profunde ale noii generaţii.

LUCRĂTOR 2.0 este un performance în care Ioana Păun - regizor, Florin Caracala - coordonator, Dora Mircea-Radu - comunicare si PR au reunit cinci tineri obişnuiţi, din viaţa de zi cu zi, fiecare aflându-se într-un moment fragil al dezvoltării sale personale. Bogdan Căian, Răzvan Chirilă, Norbert Kaszonyi, Gabriel Sandu şi Andrei Ştefan mapează nu doar ţesutul tânăr al României ci spaţii culturale, atitudini, etnii, background-uri sociale diferite. Unii au terminat o facultate, alţii au studiat la şcoli profesionale, unii au experienţă de muncă în multinaţionale, alţii nu au muncit până acum. Ei au în comun doar faptul că s-au născut în ultimii 25 de ani şi că toţi au fost la un moment dat în viaţă şomeri. În cadrul performance-ului, identităţile performerilor rămân nealterate, iar realitatea de pe scenă este generată de realitatea lor¸ simptomatică pentru o întreagă generaţie născută în jurul lui ’89. Cei cinci îşi expun experienţele personale şi modul de raportare la muncă, presiune socială, bani, libertate, sexualitate, frustrare, rasism şi, în paralel, descompun mecanismele celui mai dificil fenomen de reorganizare economică post-comunistă, privatizarea. Performance-ul vorbeşte despre sindicalism, despre mită şi clientelism, despre alcool şi accidente de muncă, despre capitalism, disponibilizări şi greve, iar performerii şi spectatorii vor pune în mişcare o întreagă fabrică de jucărie, prin pedalarea unei biciclete care generează lucru mecanic.

teatru-lucrator-octombrie-iasi


    Mesajul LUCRĂTOR 2.0  este ca tinerii şomeri, adesea o masă de manevră în economie, să devină capabili să-şi imagineze alternative, să se solidarizeze şi să-şi autogenereze realităţile: “Vrem să ne acceptaţi vulnerabilitatea. Vrem să ne facem viitorul, nu să ne fie făcut. Vrem reprezentare reală în Parlament.Vrem părinţi hipsteri asap. Nu o să ne vindem pentru un job. Camav te avas sar sore manusa (Vrem să fim trataţi ca voi – limba rromani). /"Nu" locurilor de muncă prin exploatare” (extras din Manifestul Tânărului Şomer, LUCRĂTOR 2.0).
    Biletele vor putea fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, sau în seara reprezentaţiei, de la "Uzina cu Teatru". Preţul întreg al biletelor este 22 lei, cu reduceri pentru elevi, studenţi, şomeri.
    Tot în aceeaşi seară, începând cu ora 23.30, publicul ieşean este invitat la ArtHouse Central (Moldova Mall, et. 6), la un party cu muzică electronică în cadrul căruia va fi prezentat proiectul "Acrobat Sound", proiect ce acoperă o paletă muzicală completă: de la glitch, hip-hop, house, juke (ghetto-house), bass, techno, dub, IDM, 2 step, garaje, electronica, industrial. La pupitru se va afla unul dintre performerii LUCRĂTOR 2.0, Răzvan Chirilă aka DJ MUHVHV, alături de invitaţii săi. MUHVHV este un DJ activ pe scena muzicii electronice de mai bine de şase ani, iar "Acrobat Sound" s-a format anul acesta din fuziunea a doua echipe ce cuprind: promoteri, performeri, dj şi artişti vizuali cu o îndelungată activitate pe scena muzicală locala şi naţională, colectivul rezultând natural în urma mai multor colaborări şi proiecte susţinute de-a lungul timpului în care au conceput seri antrenante cu artişti neconvenţionali, în plină ascensiune în noul val al muzicii electronice. Intrarea publicului la acest eveniment este liberă.
    Implementat de Iniţiativa Ofensiva Generozităţii şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, LUCRĂTOR 2.0 a avut premiera în 30 septembrie, 2012, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, iar anul acesta proiectul se află în etapa finală şi va fi prezentat în lunile octombrie şi noiembrie, în cadrul unui turneu naţional în Cluj, Iaşi, Timişoara, Ploieşti şi Bucureşti.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!