Teatru

Teatru Mascariciul - dupa A.P.Cehov, 7 octombrie 2019

Teatru Mascariciul - dupa A.P.Cehov

7 octombrie 2019, Teatrul National "Vasile Alecsandri"

 

Actorii sunt cuceritori şi prin măiestria jocului lor ţin sala cu respiraţia tăiată de emoţie. Rar la un spectacol se poate simţi liniştea tensionată a sălii în care publicul ascultă atent replica, dar şi izbucnirea aplauzelor spontane la scenă deschisă, pentru a răsplăti unele secvenţe. Maeştrii acestei performanţe sunt Horaţiu Mălăele şi Niculae Urs. În orice rol îl întâlneşti pe Horaţiu Mălăele nu poţi decât să-l admiri. De astă dată însă, el s-a întrecut pe sine. A jonglat cu abilitate accentele comice cu cele dramatice, trecând dezinvolt de la râs la tristeţea lacrimii şi a conceput în complexitate personajul său, actorul Vasili Vasilici Svetlovidov, nefericit după 40 de ani de carieră.

Descoperim în acest spectacol şi valoarea unui alt interpret, un actor senzaţional, Niculae Urs, în rolul sufleorului de o viaţă a lui Vasili. Relaţia dintre cei doi este migălos studiată, cu momente teatrale memorabile. Pentru creaţiile celor doi, nota zece pare prea mică.

Spectacolul are un aspect general filmic, scenele sunt construite din imagini parcă desprinse din tablouri celebre, prin decorul funcţional, de excepţie al Ninei Brumuşilă şi costumele Adrianei Popa. Costumele, cu migală lucrate, au multe accesorii semnificative, de exemplu, mitenele lui Nikita, pantalonii lui Vasili, etc. Şi pentru imaginea scenografică remarcată de public prin plastica sa desăvârşită, nota zece pare prea mică.

Teatru Mascariciul 7 octombrie 2019 Iasi365

Măscăriciul este un eveniment teatral de suflet pentru orice spectator, chiar şi pentru acela care calcă rar prin teatre. Nu îl va putea uita multă vreme, îl va amuza copios, dar şi impresiona, privind altfel actorii şi viaţa lor. O istorie ilustrată a teatrului sau o istorie a stilurilor artei actorului, aflată mereu pe acea margine imperceptibilă (pe care Horaţiu Mălăele ştie atât de bine să o pipăie) dintre tragedie şi parodia ei, dintre comedie şi caricatura ei, dintre geniu şi cabotin. Deoarece acest Svetlovidov este în interpretarea lui Mălăele un actor tot atât de mare pe cât este de cabotin. De ce? Pentru că o delicateţe înnăscută îl împiedică să fie sigur pe sine şi îl sileşte să se ia în râs. El este măscăriciul, adevăratul actor, iar cântecul său de lebădă este o arie a măscăriciului. Dar şi o lecţie de actorie pentru că Sufleorul, interpretat de Niculae Urs (pe care Horaţiu Mălăele l-a atras într-o aventură a creaţiei de o mare coerenţă, într-o reprezentare pitorească, mizerabilă şi înduioşătoare a deosebirii dintre artist şi omul de rând), care ştie pe dinafară nenumărate roluri, încălzit de vodcă, încearcă să le şi interpreteze. Sunt numeroase teorii asupra teatrului care se întâlnesc, se exclud şi se completează în această fulgerătoare trecere a lui Mălăele prin marile roluri ale teatrului universal. Minunat fiecare, minunaţi ca parteneri unul pentru celălalt, Horaţiu Mălăele -într-o ipostază a vulnerabilităţii artistice mai puţin cunoscută - şi Niculae Urs - care face un rol de o mare delicateţe şi sensibilitate - Actorul şi Sufleorul, Svetlovidov şi Nikita Ivanîci privesc înapoi când cu mânie, când cu mândrie, când cu melancolie....se joacă mici scene, bijuterii teatrale, se schimbă replici, lumini, registre poetice, stilistice, se bârfeşte, se bea, se oftează. Fragmente, scene mici, pasaje din monologuri celebre. Din roluri jucate sau doar visate, dorite. Momente speciale, regizate şi interpretate cu mijloacele sensibilităţii, edificiu pe care este, de fapt, construit tot spectacolul.

Între Shakespeare şi Cehov, între Lopahin şi Lear, un traseu pe care bufonul din el nu-l părăseşte pe Svetlovidov. Nici o clipă nu se dizolvă amestecul ciudat de la început, de sfârşit de lume şi început de alta, de spovedanie sinceră, totală, în care se poate privi înăuntru, adânc, până în cel mai mic cotlon. Ironie, autoironie, poante, ludic, râsu' - plânsu', iritare, gesturi de artişti, gesturi de beţivi, nostalgie, sentimentul devastator al inutilităţii ca artist şi om, iluzia că fără Svetlovidovi teatrul moare. Dispare. O iluzie însă, fără de care actorul nu se poate sui pe scenă.

HORATIU MALAELE ( Vasili Vasilici Svetlovidov )

NICULAE URS ( Nikita Ivanici )

Regia: Horaţiu Mălăele
Decorul: Nina Brumuşilă
Costumele: Adriana Popa
Muzica: George Marcu

Dramatizarea şi adaptarea scenică: Niculae Urs şi Horaţiu Mălăele

Teatru „Despre oameni și cartofi” 3 Octombrie 2019

Spectacol de teatru „Despre oameni și cartofi”

3 Octombrie 2019, ora 19:00, Ateneul Național din Iași

 

Ateneul Național din Iași vă invită Joi, 3 Octombrie 2019, ora 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, la spectacolul „Despre oameni și cartofi”, regia Radu Afrim, oferit de Teatrul „Andrei Mureșanu„, din Sfântu Gheorghe.

Nouă oameni au murit într-un accident de muncă. Remorca în care se aflau a fost spulberată de un tren când se întorceau de la cules de cartofi. Erau zilieri. Erau persoane de etnie romă. Incidentul, deși extrem de grav, a avut puține ecouri în mass-media, ajungând cu greu la urechile (și sufletele) opiniei publice. Autoritățile locale și-au făcut datoria, ajutând familiile persoanelor decedate să-și conducă pe ultimul drum rudele. Au trecut aproape 6 ani de atunci.

Teatru Despre oameni si cartofi 3 octombrie 2019

Noul spectacol-documentar, intitulat sugestiv „Despre oameni și cartofi” vorbește despre viitor la trecut: ce au făcut familiile victimelor în toți acești ani, unde sunt acum, ce își mai aduc aminte despre eveniment, cum a continuat viața lor și cum este ea astăzi. Acestea sunt doar câteva din multiplele întrebări explorate în cadrul unui spectacol ce îmbină mișcarea cu imaginea, testimonialele ce cuprind frânturi ale realității cotidiene cu muzica și dansul.

Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/despre-oameni-si-cartofi/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Programul Teatrului National Iasi - luna septembrie 2019

 Programul  Teatrului National "Vasile Alecsandri" Iasi

Luna septembrie 2018

Agentia Teatrala

Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 4 (in spatele cubului, langa BCR);
Tel: 0232-255.999 (Program Luni- Sambata :10:00-17:00 Duminica este inchis)

Pretul biletelor le gasiti la sfarsitul articolului

Program Teatrul National Iasi in luna septembrie 2019

 

12 septembrie 2019

8 femei

Sala Mare a Teatrului National ora 19:00

Regia: Irina Popescu-Boieru
Scenografia: Rodica Arghir

Distribuţia: Pușa Darie, Irina Răduțu Codreanu, Catinca Tudose, Brândușa Aciobăniței, Haruna Condurache, Livia Iorga, Andreea Boboc, Mălina Lazăr

 

13 septembrie 2019

8 femei

Sala Mare a Teatrului National ora 19:00

Regia: Irina Popescu-Boieru
Scenografia: Rodica Arghir

Distribuţia: Pușa Darie, Irina Răduțu Codreanu, Catinca Tudose, Brândușa Aciobăniței, Haruna Condurache, Livia Iorga, Andreea Boboc, Mălina Lazăr

 

14 septembrie 2019

O scrisoare pierduta

Sala Mare a Teatrului National ora 19:00

Un spectacol de Mircea Cornişteanu
Costume: Rodica Arghir

Distribuţia: Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu, Irina Răduţu Codreanu, Cosmin Maxim, Teodor Corban, Constantin Puşcaşu, Doru Aftanasiu, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Avădanei, Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Maria Veriveş, Andreea Spătaru,

o scrisoare pierduta

 

15 septembrie 2019

Colivia

Sala Mare a Teatrului National ora 19:00

Regia: Cristian Hadji-Culea
Decoruri: Ştefan Caragiu
Costume: Rodica Arghir
Traducere: Gabriel Avram
Ilustraţie, pregătire muzicală: Dragoş Cohal

Distribuţia: Haruna Condurache, Petronela Grigorescu, Puşa Darie, Ada Lupu, Irina Răduţu Codreanu, Catinca Tudose, Brânduşa Aciobăniţei,
Delu Lucaci, Ionuţ Cornilă, Călin Chirilă, Daniel Busuioc, Constantin Puşcaşu, Horia Veriveş, Gelu Zaharia, Emil Coşeru, Andrei Sava, Constantin Avădanei, Sorin Cimbru, Radu Homiceanu

Colivia-teatrul-national-Iasi

 

16 septembrie 2019

Gunoierul

Sala Studio "Teofil Valcu" ora 18:00

un text de Mimi Brănescu

Regia și scenografia: Teodor Corban și Constantin Pușcașu

Distribuția: Teodor Corban, Ticu Pușcașu, Anne Marie Chertic, Cosmin Maxim

gunoierul Teatrul National Iasi 2018

 

16 septembrie 2019

Sandros

Sala "Uzina cu teatru" 19:30

de Katalin Thuróczy
Regia: Cristi Avram
Scenografia: Bianca Boroș

Distribuția: Georgeta Burdujan, Catinca Tudose, Livia Iorga, Diana Chirilă, Alexandra Bandac, Irena Boclincă, Remus Stănescu

Piesa de teatru Sandros la Teatrul National Iasi

 

17 septembrie 2019

Iarna dragostei noastre

Sala Studio "Teofil Valcu" ora 18:00

Regia: Emil Gaju
Scenografia:  Alina Dincă Puşcaşu

Distribuţia: Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Adi Carauleanu, Irina Răduţu

iarna dragostei noastre la teatrul National Iasi

 

19 septembrie 2019

Dansul Delhi

Sala Teatru³ (Teatru la Cub) ora 19:00

de Ivan Vârâpaev
Traducere: Elvira Rîmbu

Regia: Radu Afrim
Scenografia: Cosmin Florea
Asistent regie: Simona Ionelia Țăruș

Distributie: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu, Pușa Darie, Livia Iorga, Marina Munteanu

dansul delhi Teatrul National Iasi

 

21 septembrie 2019

Cafeneaua

Sala Mare a Teatrului National ora 19:00

Regia: Silviu Purcărete  
Scenografia: Dragoş Buhagiar
Muzica: Vasile Şirli  
Mişcarea scenică: Florin Fieroiu
Video: Andrei Cozlac                                                                                 

Asistent regie: Radu Ghilaş  
Asistent scenografie: Vladimir Iuganu

cafeneaua-teatrul-national

 

22 septembrie 2019

Chirita in provintie

Sala Mare a Teatrului National ora 18:00

Regie și decor: Ion Sapdaru
Costume: Alina Dincă Pușcașu
Muzica: Alexander Flechtenmacher
Aranjament muzical: Marian Stârcea
Coregrafie: Oana Sandu
Pregătire muzicală: Diana Roman
Asistenți regie: Francisc Bucur, Radu Mihoc
Regia tehnică: Ioan Negru
Sufleor: Irina Crețu

Distribuție: Horia Veriveș, Dumitru Năstrușnicu, Gelu Ciubotaru, Iuliana Budeanu, Irina Răduțu Codreanu, Doru Aftanasiu,  Cosmin Maxim
Sorin Cimbru, nne Marie Chertic , Diana Chirilă , Oana Sandu, Tatiana Ionesi, Livia Iorga,  Alexandra Bandac, Irina Tocănel, Irina Crețu, Ion Sapdaru, Ionuț Cornilă,  Daniel Busuioc, Constantin Avădanei,  Dumitru Năstrușnicu, Adrian Marele, Radu Mihoc, Francisc Bucur, Lucian Valacu, Petre Sapojnic, Gabriel  Anton, Ioan Ursulescu, Claudiu Mihalcea

Apariție specială: Calul Cato
Cu sprijinul Poliției Locale Iași

teatru chirita in provintie ianuarie 2018

 

27 septembrie 2019

Moartea unui artist

Sala Studio "Teofil Valcu" ora 18:00

de Horia Lovinescu

Regia: Irina Popescu Boieru  
Scenografia: Rodica Arghir
 
Distribuția:  Emil Coșeru, Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Andrei Grigore Sava, Radu Ghilaș, Brândușa Aciobăniței, Ada Lupu, Radu Homiceanu, Daniel Busuioc

moartea-unui-artist-teatrul national Iasi

 

28 septembrie 2019

Ana de hârtie

Sala "Uzina cu teatru" 19:30

Text, regie, scenografie, video design: Crista Bilciu

Distribuția: Ada Lupu, Diana Chirilă, Oana Sandu, Dumitru Năstrușnicu, Dumitru Georgescu

 

29 septembrie 2019

Marjorie Prime

Sala Studio "Teofil Valcu" ora 18:00

Regia: Radu Iacoban
Scenografia: Tudor Prodan

Distribuția: Mihaela Arsenescu Werner, Doru Aftanasiu, Livia Iorga, Dumitru Georgescu

Marjorie Prime Teatrul National Iasi

 

 

 Puteți achiziționa bilete la spectacolele TNI de la:

           • AGENȚIA TEATRALĂ (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), program: 10.00 – 17.00, de marți până sâmbătă inclusiv
           • ONLINE din reteaua Eventim sau din rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești
           • de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, cu o oră înaintea reprezentației

Pentru grupuri organizate, vă rugăm să vă adresaţi Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.
 
ATENŢIE !
 
Accesul în sală după începerea spectacolului este interzis, iar biletele îşi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situaţiile neplăcute, rugăm spectatorii să fie prezenţi la sala de spectacole cu cel târziu 10 minute înainte de ora începerii.

 Agentia Teatrala

Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 4 (in spatele cubului, langa BCR);
Tel: 0232-255.999 (Program Luni- Sambata :10:00-17:00 Duminica este inchis)

Teatru - “Coaste din viata lui Adam”, 11 octombrie 2019

Teatru - “Coaste din viata lui Adam”

11 octombrie 2019, Teatrul Luceafarul

 

De câte ori nu v-ati întrebat, ce se întampla dupa ce murim?

“Coaste din viata lui Adam” este o viziune în cheie comica a vietii de dupa moarte. Suntem martori la judecata de apoi a lui Manuel, un tanar muzician care moare si ajunge in cer. Aici primeste din oficiu un avocat si viata lui este luata la bani marunti. Cate iubite a avut, de ce le-a parasit si pe care a iubit-o mai mult?

Teatru Coaste din viata lui Adam septembrie 2019

In distributie: Leonid Doni, Paul Ipate, Octavian Strunila, Anca Dinicu si Oana Strunila. Scenografia: Maria Nicola. Coregrafia: Oana Strunila. Regie si scenariu: Octavian Strunila.

Teatru - Elixir, 5 septembrie 2019

Teatru - Elixir

5 septembrie 2019, Amfiteatrul Palas

 

Joi, 5 septembrie, ora 20.00- ”Elixir”, un regal actoricesc al ”legăturilor primejdioase” contemporane, cu Maia Morgenstern .
Maia Morgenstern şi Marius Bodochi, doi monştri sacri ai teatrului românesc, sunt senzaţionali în piesa de teatru « ELIXIR » de Eric-Emmanuel SCHMITT, prin modul în care îşi dozează şi îşi sinconizează conversaţiile, expresiile corporale şi nuanţele pline de înţelesuri, ironii şi complicităţi care servesc la interpretarea unui text excepţional.

Teatru Elixir 5 septembrie 2019 Iasi

“Sper ca acest spectacol să oglindească exact ambiguitățile noastre amoroase, tragice și comice, totodată. Oglinda unei vieți sinuoase.” – Eric-Emmanuel Schmitt.
Biletele sunt puse la vanzare la Centrele Info Palas Mall si online pe site-ul www.palasmall.ro
Pret Bilet: 65 Ron

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!