Spectacol de teatru „Novecento”, 11 octombrie 2023

Spectacol de teatru „Novecento”

11 octombrie 2023, Teatrul Național "Vasile Alecsandri"

 

Spectacolul „Novecento” de Alessandro Baricco, una dintre surprizele acestei toamne, va avea premiera la Iași pe 11 octombrie, orele 19:00, la Teatrul Național Vasile Alecsandri, sala Teatru la Cub.
Punerea în scenă a monologului pentru teatru semnat de scriitorul și regizorul italian Alessandro Baricco, care a stat și la baza celebrei ecranizări „The Legend of 1900” a lui Giuseppe Tornatore, îi are în distribuție pe actorul Vlad Udrescu, dublu nominalizat la Premiile UNITER și pe muzicienii de jazz Ștefan Stoianovici (compoziție, pian), Premiul pentru compoziție la Sibiu Jazz Festival 2022, și Sergiu Bivol (trompetă).

Novecento este o producție a Teatrului Apropo din București, în parteneriat cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Filarmonica de Stat Sibiu, UNATC I.L. Caragiale București, TVR Iași.

Spectacolul a avut premiera la București, la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, pe 18 septembrie, iar acum se află în turneu național: Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași (11 octombrie), Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova (18 octombrie), „Filarmonica de Stat Sibiu” (28 octombrie).

Novecento spune povestea unui copil abandonat la naștere pe vasul transatlantic Virginian și adoptat de echipaj. Expus de mic la muzica din luxoasa sală de bal a vasului, băiatul, numit Novecento (1900), după numele secolului care tocmai începea, îşi dezvăluie talentul extraordinar: este un pianist și un compozitor de geniu care, deși nu va coborî niciodată de pe vas, va cânta despre toate frumusețile lumii. Vasul e micul lui Pământ plutitor, iar povestea lui Novecento este deopotrivă un poem și o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă.

„Era cu adevărat cel mai mare. Noi cântam muzică, la el era altceva. Ultima dată când l-am văzut era aşezat pe o bombă. Pe bune. Era aşezat pe o încărcătură de dinamită mare uite aşa. O poveste lungă…”

Spectacol de teatru novecento octombrie 2023

Dacă ați citit piesa lui Baricco, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă ați văzut filmul lui Tornatore, „The Legend of 1900” – Povestea pianistului de pe ocean, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă sunteți deja fermecați de talentul de povestitor și de expresivitatea lui Vlad Udrescu, este un motiv în plus să vedeți spectacolul. Dacă i-ați ascultat măcar o dată, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz in Cave, Jazz at Bran Castle pe Ștefan Stoianovici sau pe Sergiu Bivol, este un motiv în plus să vedeți spectacolul.

Novecento de Alessandro Baricco
Distribuția: Vlad Udrescu, Ștefan Stoianovici (compoziție, pian), Sergiu Bivol (trompetă)

Muzica originală: Ștefan Stoianovici
Scenografia și costumele: Alexandra Lupeș
Regia: Daniel Simion
Grafica: Romulus Boicu
Producție și promovare: Costinela Caraene

BILETELE se găsesc pe IaBilet.ro.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!