Setări închidere capac laptop windows 10

 Setări închidere capac laptop windows 10

 

Atunci când ne-am cumpărat un laptop nou e necesar să facem o mulțime de setări pentru a putea să ne mulțumească in timpul funcționării acestuia.

Una dintre setările pe care ar trebui să o facem laptopului nostru este legată de ce dorim să se intample cu el când inchidem capacul lui și asta pentru că de multe ori nu il mai inchidem din shutdown ci doar ii inchidem capacul.

setari inchidere capac laptop Iasi365 

Pentru a modifica setările laptopului pentru ca el să continue funcționarea la închiderea capacului, se deschid  setările de alimentare in modul urmator

1. Apasă combinația de taste Win+R pe claviatură, introdu powercfg.cpl și apasă Enter.

reglaj inchidere capac laptop 1

2. Se va deschide o fereastră cu setări in care din meniul din stânga se selectează Choose what closing the lid does (alege ce face închiderea capacului)

 reglaj inchidere capac laptop 2

3. In fereastra nou deschisă aveți la dispoziție următoarele setări ca in imaginea de mai jos.

reglaj inchidere capac laptop 3

Puteți seta ce se va intâmpla când vom inchide capacul laptopului dacă nu este conectat la rețeaua electrica (On battery) sau când este conectat la rețea (Plugged in)

In imagine săgeata indică setarile laptopului când se inchide capacul și alimentarea lui se face din acumulator, având la dispozitie patru variante:

- Do nothing (nu face nimic)

- Sleep

Modul Sleep al computerului este starea in care laptopul intră in mod automat dacă nu mai este utilizat o anumită perioadă de timp. Sleep inseamnă că toate ferestrele deschise și starea lor curentă sunt salvate în memoria RAM a PC-ului, astfel încât, atunci când deschizi capacul laptop-ului sau miști mouse-ul pe desktop, ele vor fi așa cum le-ai lăsat înainte să pleci. Timpul necesar pentru a aduce totul la viață durează doar o secundă sau două. În cazul în care bateria se apropie de epuizare sau chiar se termină în timp ce laptopul se află în modul Sleep, PC-ul va salva automat totul pe hard disk și se va relua când este conectat din nou la curent.

- Hibernate

Modul Hibernate – computerul va salva starea actuală pe hard disk, descărcând datele de pe RAM intr-un fișier de pe hard disk. Când reporniți computerul, veți reveni la starea inițială de dinainte de activarea modului “Hibernate”. Acest lucru va permite păstrarea programelor și datelor deschise, pentru a reveni la ele mai tarziu. Față de modul “sleep”, in cazul modului “Hibernate” pornirea computerului este mai lentă, insă acest mod folosește mai puțină energie față de anteriorul.

- Shutdown (inchidere)

4. Salvați setările dând click pe Save changes