Aplicații pentru scanat și salvat documente în pdf pentru smartphone

Aplicații pentru scanat și salvat documente în pdf pentru smartphone

 

In aceasta perioada a pandemiei cu coronavirus romanii au interactionat cu institutiile publice cu ajutorul emailului trimiterea actelor facandu-se online.  Plus ca de multe ori am fost pusi in situatia in care a trebuit sa trimitem o copie a unui document (CI, certificat nastere, carnet de conducere) prin email insa nu am avut cum pentru simplul fapt ca nu am avut unde sa il scanam.

Dezvoltatorii de soft au realizat aplicatii cu ajutorul carora posesorii de smartphone au posibilitatea sa scaneze documente si sa le salveze in format pdf.

Iata mai jos cateva dintre aplicatiile de scanare pe care le regasiti in magazine play.

CamScanner

Aplicatia CamScanner o gasiti in Magazin Play fiind usor de instalat. Folosind camera telefonului, CamScanner face o fotografie a documentului, după care selectând marginile precis, aplatizează și aplică diverse efecte acelui document pentru a realiza un scan perfect. Documentul poate fi salvat in format PDF sau JPEG.

aplicatie scanare documente 2

Marire imagine cu ajutorul Cam Scanneraplicatie scanare documente 4

Documentul obtinut se poate trimite către imprimantă, mail, bluetooth.

Adobe Scan

Aplicatia Adobe Scan, transforma telefonul într-o unealtă de scanare care recunoaște textul dintr-un document scanat. Cu ajutorul aplicației fotografiezi documentele pe care apoi le poți transforma în PDF-uri si dupa le poti partaja sau trimite prin email. Aplicatia recunoaște marginile, corecteaza perspectiva documentului, curățarea documentului, eliminarea umbrelor și clarificarea textului.

aplicatie scanare documente 5

Imaginea obtinuta se poate prelucra in functie de dorintele utilizatorului putand fi redimensionata, saturata in culoare, rotita etc . In printscreenurile din acest material nu am avut rabdarea sa focalizez cum trebuie documentul din cauza aceasta el aparand neclar. In conditii normale de utilizare si cu putin atentie se pot obtine documente identice cu originalul. 

aplicatie scanare documente 6

Fisierele obtinute pot fi trimise prin email sau shareuite pe retele sociale

aplicatie scanare documente 7

Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, oferindu-ți posibilitatea să te folosești de funcțiile OCR pentru recunoașterea automată a textelor din imagini

Alte doua aplicatii pe care le gasiti pentru download si pe care le puteti folosi sunt Scanbot sau Tiny Scanner

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!