Samsung Note 4 - ultimul model al celor de la Samsung

 Samsung pregăteşte lansarea, la IFA Berlin, pe data de 3 septembrie, a celei de-a patra generaţii a phablet-ului Note. 

Samsung Galaxy Note 4

Astfel Samsung Note 4 urmează să fie cel mai perfomant telefon creat vreodată de coreenii de la Samsung şi se pare că este un rival puternic pentru iPhone 6 al celor de la Apple.

Principala noutate adusă de Note 4 o va reprezenta ecranul, Note 4 fiind primul telefon Samsung cu un display QHD (rezolutie de 1440 x 2560 pixeli) la o diagonala de 5,7 inchi, cu o densitate de pixeli de peste 500.

Telefonul va avea şi un nou procesor, un octa-core Samsung Exynos 5433, alături de o versiune Snapdragon 805, in funcţie de pieţele de desfacere. In privinţa RAM-ului se pare că acest model va avea tot 3GB, singura lui deficienţă fiind spaţiul de stocare de numai 16 GB, ceea ce inseamnă jumătate faţă de versiunea Note 3. Insă acesta va putea fi extins prin microSD.

Note 4 va rula cea mai nouă versiune de Android 4.4.4, alături de pachetul de aplicaţii dedicate cu care ne-am obişnuit în seria Note, însă mult imbunătaţite.

In privinţa camerei video noul Note 4 ar urma să aibă una de 15.8 MP, cu stabilizator optic.

Telefonul va include şi noutăţile aduse de Samsung odată cu Galaxy S5, de la senzorii de amprentă şi puls, la software-urile care cresc autonomia şi asigura un trafic de date mult mai rapid pe internet.

In clipul de mai jos puteţi urmări unul dintre conceptele care anticipează noul telefon.